fbpx

Fotograaf van plaspolitie loopt op tegen politiekogel

De journalist die op Twitter een foto publiceerde van Franse oproerpolitie die een plasje doet tegen het hek van de Qatarese ambassade in Parijs, is zaterdag tijdens het verslaan van het protest tegen verhoogde brandstofprijzen en belastingen beschoten met rubberen kogels.

Peter Oliver kreeg een kogel tegen zijn been, die werd tegengehouden door zijn laars. Hoewel de schoen de inslag grotendeels opving, hield hij er toch een gezwollen been aan over en moest hij zich medisch laten behandelen.

Nieuwssite RT, voor wie Oliver werkt als correspondent, meldt dat de afgelopen drie weken al 12 van haar journalisten gewond zijn geraakt tijdens het verslaan van de protesten van de Gele Vesten in Frankrijk.

Zaterdag kreeg Lucas Leger, een Franse correspondent van RT, een granaatfragment in het gezicht. Leger zegt dat het projectiel door de politie was afgevuurd. Enkele van zijn collega’s raakten daarbij eveneens gewond.

OOK INTERESSANT
Regering komt met toelage voor gespecialiseerd zorgpersoneel om vertrek naar het buitenland tegen te gaan

De protesten van de Gele Vesten zijn een reactie op de verhoging van de prijzen voor en de belasting op brandstof, die door de Franse president Emmanuel Macron worden ingevoerd. De Franse overheid beweert dat de verhogingen nodig zijn om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Frankrijk overweegt de ​​noodtoestand in te stellen vanwege de aanzwellende onrust en spreekt van “de ergste burgerlijke onrust van de afgelopen meer dan tien jaar”, zei een woordvoerder van de regering op zondag,  en nodigde demonstranten uit om aan de onderhandelingstafel te komen.