fbpx
Fotograaf van plaspolitie loopt op tegen politiekogel

De journalist die op Twitter een foto publiceerde van Franse oproerpolitie die een plasje doet tegen het hek van de Qatarese ambassade in Parijs, is zaterdag tijdens het verslaan van het protest tegen verhoogde brandstofprijzen en belastingen beschoten met rubberen kogels.

Peter Oliver kreeg een kogel tegen zijn been, die werd tegengehouden door zijn laars. Hoewel de schoen de inslag grotendeels opving, hield hij er toch een gezwollen been aan over en moest hij zich medisch laten behandelen.

Nieuwssite RT, voor wie Oliver werkt als correspondent, meldt dat de afgelopen drie weken al 12 van haar journalisten gewond zijn geraakt tijdens het verslaan van de protesten van de Gele Vesten in Frankrijk.

Zaterdag kreeg Lucas Leger, een Franse correspondent van RT, een granaatfragment in het gezicht. Leger zegt dat het projectiel door de politie was afgevuurd. Enkele van zijn collega’s raakten daarbij eveneens gewond.

De protesten van de Gele Vesten zijn een reactie op de verhoging van de prijzen voor en de belasting op brandstof, die door de Franse president Emmanuel Macron worden ingevoerd. De Franse overheid beweert dat de verhogingen nodig zijn om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Frankrijk overweegt de ​​noodtoestand in te stellen vanwege de aanzwellende onrust en spreekt van “de ergste burgerlijke onrust van de afgelopen meer dan tien jaar”, zei een woordvoerder van de regering op zondag,  en nodigde demonstranten uit om aan de onderhandelingstafel te komen.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…