fbpx
Foto jong meisje uit Suriname dat drinken van alcohol stimuleert tegen coronavirus gaat viraal in NL

GFC NIEUWS- Een foto van een jong meisje uit Suriname dat uit een grote fles alcohol drinkt om zo het coronavirus te weren, wordt momenteel via sociale media in Nederland  gedeeld. Een verontruste ouder in Den- Haag die de foto ook op haar mobiel ontving, laat telefonisch aan GFC Nieuws weten dat zij geen enkel begrip kan opbrengen voor deze, volgens haar, schandalige promotiecampagne voor alcohol.

“Wij zitten hier in een crisis vanwege een dodelijk virus en jullie lanceren dergelijke flauwekul waarbij jullie zelfs kinderen voor misbruiken”, is het verwijt.

Op de foto staat de tekst “Ik heb begrepen dat alcohol helpt tegen corona virus“.

Een arts uit Paramaribo zegt desgevraagd aan GFC dat het een verontrustende ontwikkeling is. “Het promoten van alcohol om het coronavirus te voorkomen of genezen is ronduit belachelijk! Om daarvoor ook nog kinderen in te zetten is simpelweg crimineel! De Surinaamse overheid zal snel moeten ingrijpen! Dit kan zo niet verder!”

“Onwetende mensen en vooral jongeren geloven steeds meer in de onzin die via deze kanalen worden doorgestuurd. Alcohol drinken helpt NIET om het coronavirus te genezen of voorkomen. Integendeel verzwakt alcohol de weerstand en is de kans dat je eerder doodgaat veel groter. Ook knoflook en keukenkruiden helpen niet”, stelt de medicus.

Talrijke internationale wetenschappelijke onderzoekingen hebben onomstotelijk aangetoond dat het drinken van alcohol zeer schadelijk is en ziekten juist in de hand werkt. De laatste weken worden er vaker berichten via sociale media gedeeld waarbij totaal verkeerde en soms zelfs schadelijke adviezen worden gegeven.

Meer nieuws

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.