Foto jong meisje uit Suriname dat drinken van alcohol stimuleert tegen coronavirus gaat viraal in NL

GFC NIEUWS- Een foto van een jong meisje uit Suriname dat uit een grote fles alcohol drinkt om zo het coronavirus te weren, wordt momenteel via sociale media in Nederland  gedeeld. Een verontruste ouder in Den- Haag die de foto ook op haar mobiel ontving, laat telefonisch aan GFC Nieuws weten dat zij geen enkel begrip kan opbrengen voor deze, volgens haar, schandalige promotiecampagne voor alcohol.

“Wij zitten hier in een crisis vanwege een dodelijk virus en jullie lanceren dergelijke flauwekul waarbij jullie zelfs kinderen voor misbruiken”, is het verwijt.

Op de foto staat de tekst “Ik heb begrepen dat alcohol helpt tegen corona virus“.

Een arts uit Paramaribo zegt desgevraagd aan GFC dat het een verontrustende ontwikkeling is. “Het promoten van alcohol om het coronavirus te voorkomen of genezen is ronduit belachelijk! Om daarvoor ook nog kinderen in te zetten is simpelweg crimineel! De Surinaamse overheid zal snel moeten ingrijpen! Dit kan zo niet verder!”

“Onwetende mensen en vooral jongeren geloven steeds meer in de onzin die via deze kanalen worden doorgestuurd. Alcohol drinken helpt NIET om het coronavirus te genezen of voorkomen. Integendeel verzwakt alcohol de weerstand en is de kans dat je eerder doodgaat veel groter. Ook knoflook en keukenkruiden helpen niet”, stelt de medicus.

Talrijke internationale wetenschappelijke onderzoekingen hebben onomstotelijk aangetoond dat het drinken van alcohol zeer schadelijk is en ziekten juist in de hand werkt. De laatste weken worden er vaker berichten via sociale media gedeeld waarbij totaal verkeerde en soms zelfs schadelijke adviezen worden gegeven.

Overige berichten