fbpx

“Formeel geen melding tweede dode Rosebel”

GFC NIEUWS-De minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, zegt dat er formeel geen melding is van een tweede dode bij Rosebel.

“Ik heb het voor de derde keer nagetrokken bij het KPS en men draagt er geen kennis van. Volgens de rapportage is er tot nu toe sprake van één dode en één gewonde.”

Het slachtoffer dat gewond raakte is na behandeling bij de Spoedeisende Hulp (SEH) heengezonden.

Het gerucht, dat er sprake zou zijn van een tweede dode, heeft de minister ook gehoord.

De bewindsman heeft ook de voorzitter van de ABOP gesproken en gevraagd om dan tenminste de identiteit van de tweede persoon, indien die er zou zijn, prijs te geven omdat het onderzoek moet voortgaan.

Het is dus voor minister Getrouw van eminent belang om ook gesprekken te voeren met de nabestaanden van het mogelijk tweede slachtoffer.

De minister doet een dringend beroep op de gemeenschap om de justitie te helpen om erachter te komen om wie het wellicht zou kunnen gaan.

BEKIJK OOK
Ministerie EZ: consumenten moeten geen snoep accepteren als kleingeld

Ook verschenen er berichten in de media dat er brand gesticht was door enkele porknokkers. De brand was op dezelfde locatie waar de nabestaanden van het slachtoffer, dat bekend is bij de politie, een rouwdienst hadden.

Aan de hand van de informatie is vastgesteld dat er andere mensen naar de plek zijn getogen om vervolgens brand te stichten.

Bij aankomst van de brandweer en de politie werd de brandweer weerhouden om de brand te blussen.

De Justitieminister betwijfelt het dat de nabestaanden zelf brand hebben gesticht.

Met onder andere de zussen van het slachtoffer en de kapitein zijn er op het kabinet goede gesprekken gevoerd met een delegatie bestaande uit de ministers Getrouw van Justitie en Politie, Dikan van Regionale Ontwikkeling en Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen.

Ook de raadsadviseurs Jules Wijdenbosch en Errol Alibux maakten deel uit van deze delegatie.