fbpx

“Focussen op consequenties COVID-pandemie”

GFC NIEUWS- “Wij moeten ons nu niet focussen op de economische groei, maar meer op de consequenties van deze pandemie”, zegt de directeur der Belastingen Arman Zunder.
Volgens Zunder is het COVID-19 vraagstuk niet alleen invloed op de veiligheid van de gezondheidszorg, maar ook het economisch en financieel aspect. “Suriname vormt onderdeel van de wereld,” benadrukt hij. De belastingdirecteur geeft aan dat er een economische groei van iets meer dan 2% voor 2020 was gepland, maar dat de prognoses nu al wijzen op een negatieve economische groei van 2.9%. Waarschijnlijk zal deze nog minder zijn.
Zunder: “Punt is dat wij ons nu niet moeten focussen op de economische groei, maar meer op de consequenties van deze pandemie.” In dit kader verwees de directeur naar de steunmaatregelen die door de regering zijn gerealiseerd om de economische teruggang enigszins te stuiten.
Het gaat om het Noodfonds van 400 miljoen SRD en het Productiefonds van 300 miljoen SRD. Daarnaast heeft regering op voordracht van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) de heffingskorting van SRD 125 verhoogd naar SRD 750 per belastingplichtige.
Zunder brengt verder ook in herinnering de steunmaatregelen voor werkzoekenden, AOV-trekkers en gepensioneerden.

BEKIJK OOK
Weer significante olievondst voor Surinaamse kust