fbpx
Focus vijfde bijeenkomst Biza en dc’s gericht op ‘Voorlopige Ter Inzagelegging’

GFC NIEUWS- Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft tijdens de vijfde bijeenkomst met de districtscommissarissen (dc’s) en hun staf de focus gelegd op de Voorlopige Ter Inzagelegging (VTIL).

De bestuursambtenaren kregen niet alleen instructies over de VTIL mee, maar ook een overzicht van de werkzaamheden die reeds door de verschillende verkiezingswerkgroepen waren afgerond.

Biza-directeur Putridewi Amatsoemarto drukte de dc’s en hun functionarissen op het hart, om extra controle en medewerking te verlenen gedurende de VTIL.

Stemgerechtigden kunnen tijdens deze periode op verschillende locaties nagaan of hun gegevens juist zijn. In de verschillende districten zijn er een aantal bureaus voor burgerzaken geïdentificeerd als VTIL-locatie.

Ook heeft Biza besloten om op drukke plekken, zoals het Veerplein te Meerzorg en de omgeving van VCB Waterkant, de voorlopige kiezerslijsten ter inzage te plaatsen.

Het houden van een VTIL is geen wettelijke verplichting, maar Biza wil hiermee de stemgerechtigden tegemoet komen. Bij de VTIL worden nog niet alle ressorten aangedaan. Biza-directeur Amatsoemarto gaf echter de verzekering dat tijdens de wettelijke VTIL, alle ressorten zullen worden opgenomen.

Zij deed het verzoek aan de bestuursambtenaren om gedurende de VTIL-periode extra controle te plegen en extra medewerking te verlenen. De VTIL begint op 30 augustus en duurt tot en met 30 september 2019.

De bijeenkomst met de dc’s en staf werd afgelopen maandag gehouden in het Lalla Rookh Complex.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken vindt het als verkiezingsorganisator erg belangrijk dat de verkiezingsactoren op de hoogte zijn van alle pre-electorale en electorale activiteiten.

Meer nieuws

Bazo- en BZV-aanvragen via Sozavo

GFC NIEUWS- De regering heeft besloten dat per 15 november alle aanvragen voor de Bazo- en BZV- verzekering bij de afdeling Basiszorg van het ministerie…

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…