fbpx
Focus regering op toerisme verzekerd

“Ik kan u verzekeren dat toerisme de focus heeft van de regering, omdat de spin-off ervan direct in de economie merkbaar zal zijn”, zegt minister Stephen Tsang van handel Industrie & Toerisme (HI&T).

Er zijn tal van maatregelen uitgezet om het toerisme een boost te geven. Het ministerie is drukdoende de Toerismewet te reviewen om deze naar het parlement te brengen, zei de minister vandaag in De Nationale Assemblee (DNA) tijdens de behandeling van de Staatsbegroting.

De bewindsman zegt vervolgens dat internationale branding niet alleen voor een interdepartementale commissie is. Belangrijk is dat ook de private sector die met hetzelfde bijltje hakt, moet worden meegenomen.

“Uiteindelijk is branding een ding, maar brand promise dat wil zeggen wat je zegt, bied je ook daadwerkelijk aan in alle facetten van je sector”. Minister Tsang benadrukt dat de combinatie met private sector en het ngo-veld cruciaal is om tot een breed gedragen en gedegen branding te komen. “Immers zijn er meerdere pogingen geweest, maar ze hebben onvoldoende gewerkt.”

Verder zegt de bewindsman dat een werkgroep bezig is op dit vlak. Ondertussen zijn er diverse gesprekken geweest, waaronder gesprekken met enkele gerenommeerde Surinaamse marketingbedrijven. “Een resultaat uit de gesprekken is dat wij als ministerie gaan samenwerken met een cluster van Surinaamse marketingbedrijven om gezamenlijk te komen tot een country branding. Reeds vele onderzoeken zijn gedaan naar de country branding voor Suriname. Het is tijd dat we een breed gedragen countrybranding tot uitvoer gaan brengen”, aldus minister Tsang.

Toerisme is bij uitstek een sector die slechts tot ontwikkeling kan komen indien eenieder meewerkt. Daarom is het ministerie vorig jaar gestart met een bewustwordingscampagne, Suriname Think Tourism, om de Surinamers bewust te maken over wat er nodig is, als we toerisme in Suriname willen ontwikkelen.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.