Focus regering op toerisme verzekerd

“Ik kan u verzekeren dat toerisme de focus heeft van de regering, omdat de spin-off ervan direct in de economie merkbaar zal zijn”, zegt minister Stephen Tsang van handel Industrie & Toerisme (HI&T).

Er zijn tal van maatregelen uitgezet om het toerisme een boost te geven. Het ministerie is drukdoende de Toerismewet te reviewen om deze naar het parlement te brengen, zei de minister vandaag in De Nationale Assemblee (DNA) tijdens de behandeling van de Staatsbegroting.

De bewindsman zegt vervolgens dat internationale branding niet alleen voor een interdepartementale commissie is. Belangrijk is dat ook de private sector die met hetzelfde bijltje hakt, moet worden meegenomen.

“Uiteindelijk is branding een ding, maar brand promise dat wil zeggen wat je zegt, bied je ook daadwerkelijk aan in alle facetten van je sector”. Minister Tsang benadrukt dat de combinatie met private sector en het ngo-veld cruciaal is om tot een breed gedragen en gedegen branding te komen. “Immers zijn er meerdere pogingen geweest, maar ze hebben onvoldoende gewerkt.”

Verder zegt de bewindsman dat een werkgroep bezig is op dit vlak. Ondertussen zijn er diverse gesprekken geweest, waaronder gesprekken met enkele gerenommeerde Surinaamse marketingbedrijven. “Een resultaat uit de gesprekken is dat wij als ministerie gaan samenwerken met een cluster van Surinaamse marketingbedrijven om gezamenlijk te komen tot een country branding. Reeds vele onderzoeken zijn gedaan naar de country branding voor Suriname. Het is tijd dat we een breed gedragen countrybranding tot uitvoer gaan brengen”, aldus minister Tsang.

Toerisme is bij uitstek een sector die slechts tot ontwikkeling kan komen indien eenieder meewerkt. Daarom is het ministerie vorig jaar gestart met een bewustwordingscampagne, Suriname Think Tourism, om de Surinamers bewust te maken over wat er nodig is, als we toerisme in Suriname willen ontwikkelen.

Overige berichten