fbpx

Fluoride vernietigt de gezondheid en maakt vooral kinderen dommer

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Fluoride is volgens meerdere onderzoekingen bij inname zeer schadelijk voor de hersenen.

Het middel dat vooral vroeger veelvuldig aan drinkwater werd toegevoegd om tandbederf te bestrijden, beïnvloedt het IQ van kinderen op een negatieve manier en zorgt voor hormonale problemen, waaronder een drastische verlaging van het mannelijk hormoon testosteron.

De neurotoxiciteit van het middel werd jarenlang door meerdere overheden verhuld. Later bleek dat fluoride in drinkwater ongeveer 15% bescherming biedt tegen cariës, en niet de eerder beweerde 66%, zegt de Amerikaanse voedingswetenschapper Zachary Allison.

Vanaf de jaren ’70 tot 2010 is tandbederf enorm afgenomen, ook in landen waar het middel niet aan het drinkwater werd toegevoegd. Onduidelijk is waarom, maar gespeculeerd wordt dat betere tandverzorging en tandpasta met fluoride hiervoor zorgde.

Allison noemt fluoride bij inname zeer toxisch voor de gezondheid van de mens, het endocrien systeem, en met name het welzijn van mannen.

Een meta-analyse uit 1994 toont een buitengewone daling aan in de vruchtbaarheid en geboortecijfers van personen in meerdere Amerikaanse staten waarin fluoride aan het drinkwater werd toegevoegd.

BEKIJK OOK
Chemicaliën in kunststoffen kunnen spermakwaliteit negatief beïnvloeden

Een ander diepgaand onderzoek wijst uit dat het testosterongehalte van mannen die fluoride innamen aanzienlijk daalde. Uit een recentere studie uit China blijkt dat zelfs een kleine hoeveelheid fluoride, namelijk 3mg per liter, zorgde voor een 40% reductie in totale testosteron.

Blootstelling aan fluoride in jonge Mexicaanse mannen tussen de tien en zeventien jaar oud zorgde ook voor een latere start van de pubertijd, vertelt Allison.

Op neurologisch vlak heeft het middel ook een negatieve werking. Het Amerikaanse National Research Council meldt dat dementie-achtige symptomen niet ongewoon zijn. Kinderen blootgesteld aan fluoride hadden volgens de organisatie ook een lager gemiddeld IQ.

De Amerikaanse voedingswetenschapper onderneemt actie door zichzelf en zijn gezin te voorzien van omgekeerd osmose water; dat is water waar alle mineralen uit zijn gehaald.

Drinkwaterplatform.nl schrijft het volgende: “Nederlandse drinkwaterbedrijven voegen geen fluoride toe aan ons drinkwater. Wel zitten er sporen van fluoride in drinkwater.”