fbpx
Facebook Pagelike Widget

Florida zet 750 miljoen genetisch gemanipuleerde muggen in om muggenplaag te bestrijden

GFC NIEUWS- In Florida worden 750 miljoen genetisch gemanipuleerde muggen losgelaten.

Het zijn mannetjes die zo zijn bewerkt dat als de (niet gemanipuleerde) vrouwtjes met hen paren, het vrouwtje zal sterven. Hiermee willen de wetenschappers uiteindelijk met enkel mannelijke muggen overblijven.

De bedoeling is om de populaties van de Aedes aegypti terug te dringen. Een soort die vooral ziektes verspreid zoals het Zika-virus en knokkelkoorts. Het is een zeer omstreden programma dat na jaren van debat eindelijk groen licht heeft gekregen.

Tegenstanders vrezen dat er een soort Jurrasic Parc experiment plaatsvindt. Niemand die zeker weet wat er zal gebeuren. En of er ineens een nieuwe soort ontstaat waar het ecosysteem (nog verder) van uit balans raakt.

Florida zoekt al jaren naar manieren om de mug te bestrijden. Oxitec, het bedrijf dat de mug ‘ontwierp’, kreeg toestemming van onder meer het Environment Protection Agency om de muggen in de natuur te brengen.

De muggen worden losgelaten in 2021.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…