fbpx

Flink gespierde bodybuilder maakt bij straatgevecht tegen ervaren bokser geen schijn van kans

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Veel personen gaan ervan uit dat een extreem gespierde man, een bodybuilder, bij een straatgevecht met een minder gespierde kerel vanwege het krachtverschil in bijna alle gevallen de strijd zal winnen.

Vorige week ontstond hierover een felle discussie op sociale media tussen twee bodybuilders en een bokser.

De bodybuilders zijn van oordeel dat hun spierkracht in hun voordeel werkt, wat volgens hen de kans erg groot maakt dat ze een goed getrainde ervaren bokser tijdens een straatgevecht goed aankunnen.

GFC Nieuws vroeg aan de Europese verjongingsexpert en fervente kickboks- beoefenaar Jonathan Clarke of ook hij ervan uitgaat dat de extra spierkracht van een krachtsporter inderdaad voldoende is om een ervaren bokser klein te krijgen.

Volgens de 2.04 meter lange Clarke zal een bodybuilder ondanks zijn spierkracht in de meeste gevallen geen schijn van kans maken.

“Ten eerste zal de krachtsporter al heel snel, in de eerste minuut, moeten toeslaan. Uit ervaring weet ik dat de meesten van hen een heel slechte conditie hebben. Een groot deel van hen doet niet of nauwelijks aan cardiotraining”, stelt de sportfanaat.

BEKIJK OOK
18-jarige Amsterdamse die relatie had met crimineel: 'ik heb eindelijk een lieve man gevonden'

Hij wijst erop dat een gevecht ook heel veel energie kost.

“Je moet een goed uithoudingsvermogen hebben. En dat hebben de meeste boksers in zeer grote mate, vooral in vergelijking met een bodybuilder die al heel snel uitgeput, buiten adem zal raken en helemaal niet meer kan presteren”.

jonathan Clarke Kickbokser | GFC

De Europese verjongingsexpert en kickboks-beoefenaar Jonathan Clarke

Volgens Clarke spelen ook andere factoren mee.

“Een bokser heeft ook veel meer stootkracht, techniek, souplesse en vooral snelheid. Op al deze belangrijke punten is een goed getrainde bokser superieur. Met alleen kracht kom je er met een straatgevecht beslist niet altijd”.

“Ik weet zeker dat in 99 van de 100 gevallen een goed gespierde bodybuilder geen schijn van kans maakt bij een straatgevecht met een ervaren bokser”.

“Grote kans dat de bokser de bodybuilder al in de eerste minuut knock out slaat. Laat je dus niet misleiden door alleen grote spierbundels”, aldus Jonathan Clarke.

 

Bekijk hier alle publicaties van gezondheidsexpert Jonathan Clarke.