fbpx

‘Flag raising’ ceremonie in New Jersey vanwege 46 jaar Onafhankelijkheid Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- Op initiatief van de Suriname Cultural Community, onder leiding van Neisha Louhar, vond vandaag een ‘Flag Raising’ ceremonie plaats op het balkon van het stadhuis van New Jersey City, ter gelegenheid van de 46ste Onafhankelijkheidsdag van de Republiek Suriname.

Bij deze gelegenheid sprak minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) een videoboodschap uit waarbij hij eerst de gelegenheid nam om de heer Steven Fulop te feliciteren met zijn verkiezing tot burgemeester van New Jersey City, New Jersey.

De bewindsman feliciteerde vervolgens de Surinaamse gemeenschap en alle vrienden in New Jersey met deze bijzondere dag voor Suriname.

Minister Ramdin besprak de rijkdom van de Surinaamse culturele diversiteit, de schoonheid van het land en memoreerde de belofte, gemaakt in 2017 tijdens de klimaatconferentie COP23 in Bonn, om de status van bebossing hoog te houden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Flirten van bejaarde man zorgt voor ergernis bij jongeman die zijn keel doorsnijdt

Eveneens gaf hij mee dat Suriname in haar 46 jaar enkele moeilijke momenten heeft gekend, dat de huidige regering nu in het proces zit van het herstellen van de economische stabiliteit en het doorvoeren van een breed scala aan hervormingen, terwijl daarnaast getracht wordt de verdere gevolgen van de COVID-pandemie te beheersen.

BEKIJK OOK
Mannen ingesloten voor seks met minderjarige meisjes op vrije voeten

De minister gaf aan zich trots te voelen dat de Surinaamse vlag werd gehesen in New Jersey en riep de aanwezigen op tot samenwerking voor de verdere ontwikkeling van Suriname. Hij complimenteerde Louhar voor de organisatie van het evenement en sprak de wens uit nog meer activiteiten tegemoet te zien.

Een ‘Flag Raising’ ceremonie wordt gehouden om vaderlandsliefde aan te moedigen en de eenheid, trots en spirit van de gemeenschap te versterken. De Suriname Cultural Community organiseert hiermee haar eerste evenement sinds de oprichting in september dit jaar.