fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

FITCH past rating Suriname aan van RD naar C

GFC NIEUWS- Kredietbeoordelaar FITCH heeft de rating van Suriname recentelijk aangepast. Ons land gaat van een RD naar een C-status.
De Oppenheimer-lening met een verloopdatum van 2026 krijgt ook de C-status, terwijl de andere Oppenheimer lening met een verlooptijd van 2023 een downgrade krijgt van C naar D. Eerder lukte het de regering om op 13 november een verzoek in te dienen bij obligatiehouders voor de herschikking van schulden.
De obligatiehouders hebben vervolgens ingestemd met uitstel van betaling voor in totaal US $ 48 miljoen aan hoofdsom- en rentebetalingen die verschuldigd zijn uit hoofde van de 2023 en 2026 obligaties, gedurende de periode van 26 oktober 2020 tot 31 maart 2021.
De uitstelperiode van betaling, die loopt tot 26 april 2021, schept gunstige voorwaarden voor constructieve besprekingen tussen Suriname en haar schuldeisers. Tijdens deze periode zullen de plannen van de regering om de zeer hoge schuld en daaruit voortvloeiende schuldverplichtingen weer op een duurzaam pad te brengen, verder worden uitgewerkt.
De ‘C’-ratings op de valutaverplichtingen van Suriname weerspiegelen de lopende onderhandelingen over schuldherstructurering van de regering met de obligatiehouders van 2023 en 2026, die volgens Fitch een op wanbetaling lijkend proces zijn, waarvan het agentschap verwacht dat het zal resulteren in een noodschulduitwisseling of een traditioneel betalingsverzuim.
De aanpassing van de rating voor ons land volgt na de afgesproken standstill met schuldeisers in het kader van de Oppenheimer leningen, meldt CDS.

OOK INTERESSANT
Voorlopige resultaten verkiezingen Jeugdraad Suriname bekend