fbpx

First lady verstrekt schooltassen aan behoeftige kinderen

First Lady Ingrid Bouterse-Waldring heeft wederom schooltassen verstrekt aan behoeftige schoolgaande kinderen. Echtgenoten van enkele ministers stonden de presidentsvrouw bij, tijdens de overhandiging van de pakketten. Leerlingen van met name de Kennedy Stichting en het dorp Wit Santi zijn ditmaal in aanmerking gekomen voor een schooltas met inhoud.

Nadat de begeleiders van de voorgenoemde stichting en scholen via een brief een aanvraag deden voor donatie, is het Bureau van de First Lady overgegaan tot de verstrekking van de schoolpakketten.

Kapitein Theo Jubithana van het dorp Wit Santi gaf aan de first lady erkentelijk te zijn voor de 73 tassen die hij in ontvangst mocht nemen voor de leerlingen uit zijn dorp. “Het is zeker een helpende hand naar ouders toe die meer dan twee schoolgaande kinderen hebben”. Verder is de kapitein bijzonder onder de indruk en bemoedigd de kinderen hun best te blijven doen, zodat het slagingspercentage ook stijgt.

BEKIJK OOK
Belofte om eigenaren overwoekerde percelen Paramaribo aan te pakken niet waargemaakt

Lea Welzijn-Overeem, directeur van de Kennedy Stichting, zegt dat zij door dit tassenproject 80 pupillen van haar instelling blij mag maken, waarvan er 41 persoonlijk aanwezig waren voor de ontvangst van de pakketten. Een deel van deze kinderen woont in het internaat en het ander deel gaat naar de Kennedyschool.