fbpx

First lady Santokhi bezoekt Nederlandse gemeenten

GFC NIEUWS- First Lady Melissa Santokhi, de echtgenote van president Chan Santokhi, heeft vanmiddag een informeel bezoek gebracht aan de gemeente Diemen in Nederland.
Zij werd op het gemeentehuis ontvangen door burgemeester Erik Boog, schrijft Diemer Nieuws. De first lady zal meerdere gemeenten bezoeken.
Santokhi brengt momenteel een bezoek aan diverse gemeenten in Nederland. Zij koos voor een bezoek aan Diemen vanwege het grote aantal inwoners met een Surinaamse achtergrond. Het betreft hier zo’n 3000 Diemenaren.
Bij de bijeenkomst waren diverse genodigden aanwezig: Prof. Sharda S. Nandram, schrijfster van het boek ‘Voel je thuis waar je ook bent, Immigratie van Jodphur naar Paramaribo en daarna naar Diemen’, Twie Tjoa uit Diemen, eerste vrouwelijke directeur op het ministerie van Arbeid in Suriname, zet zich nu in voor Surinaamse vrouwen en andere migrantenvrouwen in Nederland, Anthony Pinas, medeorganisator Wereldfestival Diemen, eigenaar van dansschool OnPoint Dancelab in Diemen en Harry van Bommel uit Diemen, oud-Tweede Kamerlid, schrijver van het boek ‘Surinamers in de polder.’

BEKIJK OOK
Gemeenschap Brokopondo vraagt hulp voor enorme wateroverlast