fbpx

First Lady roept op tot meer aandacht voor seniorenburgers

GFC NIEUWS- Meer aandacht schenken aan seniorenburgers. Dat is de centrale oproep van First Lady Ingrid Bouterse-Waldring naar de samenleving toe.

De presidentsvrouw heeft donderdag voor de tiende keer een succesvolle kerstviering voor seniorenburgers georganiseerd.

De First Lady wees erop dat seniorenburgers vaak in tehuizen eenzaam zijn. Volgens haar wordt veelal de focus op de jongeren gelegd, maar er moet ook naar de oudere generatie Surinamers worden omgekeken.

De presidentsvrouw zegt dat haar bureau zoveel mogelijk tracht terug te geven aan de seniorenburgers, een groep die haar dicht aan het hart ligt. Overigens houdt het Bureau van de First Lady zich jaarlijks ook bezig met mensen met een beperking en minderbedeelden uit de samenleving. Ze herinnert eraan dat het een levenswet is dat je terugontvangt wanneer je geeft.

Zo is dat ook wanneer er aandacht wordt geschonken aan de ouderen, stelt de presidentsvrouw. Zij startte in 2010 bij het aantreden van het kabinet Bouterse I met de jaarlijkse kerstviering, die elk jaar beter en groter wordt.

Voor deze editie was er een ruim aantal aanvragen, al vanaf de periode juni/juli. Uiteindelijk konden er zo’n 1100 personen worden geaccommodeerd.

BEKIJK OOK
Gemeenschap Brokopondo vraagt hulp voor enorme wateroverlast

De tiende editie van de kerstviering kan een overweldigend succes worden genoemd. De tuin van het Presidentieel Paleis was het decor van een gevarieerd programma. Voor deze speciale groep was er een gevarieerd programma in elkaar gezet.

Zo waren er optredens van danseressen van de Indian Cultural Centre, Chinese dans- en zanggroepen, het vrouwenkoor Maranatha, de vrouwengroep van de Indonesische ambassade en een toneelopvoering van A Sa Go.

Verder leverden ook de recentelijk door president Desiré Bouterse gedecoreerde Evergreen-zangers hun bijdrage aan het geheel. Dit was een verrassing voor de aanwezigen, die hiermee duidelijk ingenomen waren.

President Bouterse vroeg om in deze periode vredig met elkaar om te gaan en elkaar liefde te tonen.

De seniorenburgers mochten aan het eind van de kerstviering elk een pakket in ontvangst nemen.

Het Bureau van de First Lady is voor deze activiteit afhankelijk van steun en giften uit de samenleving.

Een 104-jarige mocht als eerste een pakket in ontvangst nemen uit handen van de First Lady.