fbpx
First Lady overhandigt sleutels Paramoro Cabanas

GFC NIEUWS-First Lady Ingrid Bouterse-Waldring heeft de sleutels overhandigd van de cabanas van het Paramoro plein.

Hiernaast heeft zij ook de opening verricht van een open lucht gym en een schaak/dambord in de Palmentuin. Het Paramoro plein staat precies achter de Waka Pasi Craft & More, naast het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Het dambord en de openlucht gym staan in de Palmentuin.

Deze sleuteloverhandiging vond plaats op vrijdag 22 mei. Afhankelijk van de COVID-19-situatie, zal de officiële opening op een nader te bepalen datum plaatsvinden.

Bijdrage LR Group

Met ondersteuning van LR Group Israel heeft de First Lady de opzet van het dambord en de openlucht gym kunnen verwezenlijken. Honorair Consul Marianne Janssen, vertegenwoordiger van de LR Group, vindt het een eer dat zij door tussenkomst van de First Lady een bijdrage kunnen leveren aan het gezond houden van de samenleving. “De gym staat symbool voor de gezondheid en het dambord symboliseert goede educatie en ontwikkeling. Deze 2 zaken zijn belangrijke pijlers om gezond en welvarend te zijn.”

Volgens Janssen heeft de afgelopen periode ons geleerd hoe belangrijk onze gezondheid is en daarom nodigt zij eenieder uit gebruik te maken van deze faciliteiten.

Gezondere Surinamers

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid was ook aanwezig bij dit heugelijk moment. Hij memoreerde de vele projecten die LR Group uitvoert in Suriname en dat een van hun speerpunten de volksgezondheid is. Toen hij van de First Lady vernam dat zij dit project wilde opzetten, gaf de bewindsman haar aan dat de LR Group fondsen heeft waarmee zij gemeenschapsprojecten uitvoert. De First Lady heeft meteen een gesprek gevoerd met hen en uiteindelijk is dit prachtig project uit de bus gekomen.

“First Lady u bent een dappere vrouw. Namens het ministerie van Volksgezondheid ben ik dankbaar dat u aan de preventieve gezondheidszorg denkt, want dat zal de kosten van de gezondheidszorg doen dalen”, sprak de bewindsman zijn waardering uit.

“Weer een mooi moment voor mijn bureau. Vandaag wordt aan de andere kant van de Waka Pasi de sleutels van de cabana’s overhandigd aan de cabanahouders”, begon de First Lady haar toespraak. Zij is van mening dat als je dromen hebt en deze wil verwezenlijken jij je dromen moet delen met anderen. Er zijn altijd mensen die je zullen helpen deze te verwezenlijken.

“Het is begonnen bij de Waka Pasi en dan kom je vaak in de Palmentuin en zie je zoveel wat je wilt aanpakken. We hebben eerst de daken van de tenten in de tuin vernieuwd. We hebben de bloempotten van mooie planten voorzien. Daarna hebben we een nieuwe toilettengroep gemaakt in de Palmentuin.”

Het dambord is bedoeld om meer mensen te interesseren een bezoek te brengen aan de palmentuin. De gym zou aanvankelijk geplaatst worden aan de Plutostraat, maar de LR Group heeft haar kunnen overtuigen om het ook in de palmentuin te plaatsen.

“Het doet me goed om al deze projecten uit te voeren voor de gemeenschap. Ik roep eenieder op om te komen, koop iets en ondersteun de mensen van de Waka Pasi. Maakt u ook gebruik van de open lucht gym, maar het zijn kostbare apparaten, laten wij er zuinig mee omgaan.”

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.