First lady ontvangt laatste deel grant Waka Pasi

GFC NIEUWS- “Iedereen praat over Waka Pasi. Het is niet meer weg te denken, het is heel populair”.
Zo reageert First lady van de Republiek Suriname Ingrid Bouterse-Waldring tegenover ambassadeur Mahender Singh Kanyal van de Republiek India.
Op het bureau van de presidentsvrouwe heeft dinsdag de overhandiging van het tweede tevens laatste gedeelte van de grant voor Waka Pasi Craft & More plaatsgevonden.
De First lady toonde zich erg enthousiast hierover en wil de verrassingen die ze met Waka Pasi in petto heeft nog niet prijs geven.
Ambassdeur Mahender Singh Kanyal is er ingenomen mee dat Waka Pasi zo een positief effect heeft op de Surinaamse gemeenschap. Namens de president en bevolking van India zegt hij dank aan een ieder die dit tot een succes helpt maken.
De Indiase functionaris zegt het verder prettig te vinden dat de presidentsvrouwe het overzicht blijft houden op het geheel en dat ze met heel veel toewijding haar projecten uitvoert.
De ambassadeur ging ook in op het feit dat binnen de relatie tussen India en Suriname ook andere projecten aan bod komen. Zo wees hij op het gegeven dat twee vrouwen uit het inheemse dorp Tepu in India een training hebben gevolgd om het solarsysteem in het gebied te beheren. Kanyal zou het fijn vinden als deze twee vrouwen hun kennis op andere vrouwen overbrengen en hun inspireren.
First lady Bouterse-Waldring gaf enkele voorbeelden van het effect dat Waka Pasi teweeg heeft gebracht. Zo wordt de plek onder meer door huwelijkskoppels aangedaan voor fotoshoots.
De presidentsvrouwe zegt dat er veel verzoeken binnenkomen van mensen die op Waka Pasi activiteiten willen ontplooien.
De presidentsvrouwe wil het tweede gedeelte van Waka Pasi vóór 25 februari afhebben. Zij raakt er niet uitgesproken van dat door tussenkomst van India dit project tot stand is gekomen. “Suriname gefeliciteerd”, zegt de First lady trots en enthousiast.

Overige berichten