fbpx

First lady ontvangt donatie ambassadeur India

First Lady Ingrid Bouterse- Waldring heeft symbolisch drie cheques ontvangen van de nieuwe ambassadeur van India, Mahender Singh Kanyal. De cheques zijn bedoeld om de projecten van de presidentsvrouw te financieren.

Het gaat om de projecten: ‘Every child a computer’, de Craft Market en voor de Mythylschool. Deze overhandiging volgt na goedkeuring van projecten die ingediend zijn door het bureau van de first lady.

De bedoeling van de Craft Market is om vrouwen in Suriname de gelegenheid te bieden de producten die zij ontwerpen op de markt aan de man te brengen. Er is voor vrouwelijke ondernemers gekozen om die groep de nodige ondersteuning te geven.

Het project ‘Every child a computer’ wordt weer opgepakt. Hierbij worden de scholen die niet in aanmerking zijn gekomen in de eerste fase van het project nu meegenomen voor een donatie.

BEKIJK OOK  Ingewanden slachtoffer hingen eruit na bloederige kappartij

De ambassadeur die zeer onder de indruk is van Suriname gaf aan dat er veel veranderd moet worden als we het hebben over de empowerment van vrouwen. In India is men aardig op weg dit te realiseren.

Verder gaf de ambassadeur aan dat India altijd de ondersteuning zal blijven geven aan Suriname. “Ik wil graag een samenwerking tussen de vrouwelijke ondernemers uit Suriname en India. Misschien kan er een delegatie uit India naar Suriname komen voor uitwisseling van ideeën om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor de vrouwelijke ondernemers hier en voor zij in India. Dat zal iets groots worden voor beide landen en als ambassadeur zal ik alles aan doen om dit te realiseren tijdens mijn zittingsperiode hier in Suriname”, sprak hij.(GFC)