fbpx

First lady Mellisa Santokhi doneert aan kindertehuizen in Nickerie

GFC NIEUWS- Tijdens een eendaags bezoek aan Nickerie heeft first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry
gedoneerd aan het Dankerscentrum, De Groentjes, kinderhuis Gaytrie en het Olga Clarck Kinderhuis.
Bij dit bezoek op 11 december heeft zij, ook door tussenkomst van Rijstbedrijf Manglie, diverse donaties gedaan aan deze kinderopvanghuizen. Bij aankomst werd de presidentsvrouw ontvangen door Senrita Gobardhan, de districtscommissaris van Nickerie.
Het afgelopen weekend was de first lady reeds op bezoek bij kindertehuizen in Commewijne. Vrijdag was het de beurt aan enkele van deze opvangtehuizen in Nickerie en het ligt in de bedoeling om een bezoek te brengen aan alle kindertehuizen in ons land. “We hebben onlangs Kinderdag gevierd, maar ik kon niet allemaal bezoeken en straks komen ook de Kerstdagen en de jaarwisseling. Dus in het kader daarvan breng ik een bezoek aan de kindertehuizen. Ook is het voor mijn eigen oriëntatie om te weten wat de behoeften zijn binnen de opvanginstellingen.”
Bij alle tehuizen heeft de first lady mondkapjes, fruit, speeltjes, tablets en een geldbedrag gedoneerd. Het Zr. Dankerscentrum, waar kinderen met een beperking worden opgevangen en begeleid, en De Groentjes kregen een bedrag van SRD 5.000, terwijl de twee andere elk SRD 10.000 ontvingen.
De first lady is erg onder de indruk van de opvang en begeleiding in de kindertehuizen. Waarvoor zij zeker ook waardering heeft, is dat de kinderen ook wordt aangeleerd hoe zelf een moestuin op na te houden, zodat zij op latere leeftijd zelfredzaam kunnen zijn. De presidentsvrouw heeft alle kinderen aangespoord om hun best te blijven doen op school, zodat zij meer mogelijkheden zullen hebben in het leven. Tot slot wenste zij hen alvast fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar.
Districtscommissaris Gobardhan is blij met de komst van de first lady in haar district. “We hebben een goed gesprek gehad, wij hebben gesproken over de nieuwe ontwikkelingen in Nickerie en we zullen vele projecten samendoen in de toekomst”, aldus burgermoeder Gobardhan.

BEKIJK OOK
Voertuig afgebrand, vakantiewoning loopt water- en schroeischade op