First lady laat problemen op Monkouschool aanpakken

GFC NIEUWSREDACTIE- De Monkouschool in Nickerie heeft op initiatief van de Surinaamse first lady en met behulp van Bureau Eenheid een grondige aanpak ondergaan.

Door tussenkomst van donoren zijn diverse veranderingen aangebracht, die de hygiëne op de school moeten garanderen, vooral tijdens deze heersende pandemie.

De Monkouschool is een school voor kinderen met een verstandelijke beperking.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Personal trainer: het dichtplakken van mijn mond tijdens het slapen verbetert mijn gezondheid

Dit project wordt geleid door Bureau Eenheid afdeling Nickerie en heeft als donoren Suribet en Faisel Abdoel, elk voor een bedrag van SRD 75000.

Het project houdt in:

1. De school voorzien van stromend drinkwater
2. In alle 9 lokalen een nieuwe wasbak tegen een betegelde wand
3. Totale renovatie van de toiletgroepen
4. Bij de ingang een overdekte Covid-19 wasaanrecht

Naarmate het project vorderde vonden de BE-coördinator Natascha Greenidge en VHP prominent lid, Faisel Abdoel, dat het niet hierbij kon blijven en werden alle toegangsdeuren tot de lokalen gerepareerd en geschilderd, ontbrekende shutters werden aangekocht en geplaatst en overal werd het gaas vervangen.

De coördinatoren wierpen zich op om de school in het geheel te renoveren, inclusief de tuin en de bermen te onderhouden middels inzet van de diensten van de overheid.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 8-jarige jongen sterft tijdens gevecht tussen zijn moeder en haar vriend

Het ligt in de bedoeling om in samenwerking met het ministerie van Openbare Werken het onderhoud op het schoolterrein en rondom de school langs de openbare weg op gezette tijden te onderhouden.

De bedoeling is om met ondersteuning van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij een behoorlijke moestuin op te zetten en samen met de kinderen te onderhouden. Ook willen zij de keuken een opknapbeurt geven en de totale school een schilderbeurt.

Hiertoe roepen zij eenieder op om via het Bureau Eenheid Nickerie een bijdrage te doen, zodat het project naar volle tevredenheid kan worden opgeleverd en dat de first lady vol trots dit gemeenschapsproject als voorbeeld kan stellen voor de overige in deplorabele toestand verkerende scholen.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten