fbpx

First Lady komt belofte Waka Pasi Craft & More na

GFC NIEUWS- De belofte van First Lady Ingrid Bouterse-Waldring om Paramaribo te voorzien van een bijzonder unieke toeristische trekpleister is ingelost.

In de aanwezigheid van ambassadeurs, overheidsvertegenwoordigers en andere genodigden is woensdag de Waka Pasi Craft & More officieel geopend.

Op de locatie aangrenzend aan de Palmentuin zijn er 24 cabanas opgezet, waar ondernemers de gelegenheid hebben om hun waar aan de man te brengen. Allerlei vormen van craft zullen op deze plek worden aangeboden.

“Het is eindelijk zover, een droom van mij. Overal waar ik ging vroegen de dames naar een plek waar zij hun craft kunnen verkopen”, zegt Bouterse-Waldring.

Haar enorme blijdschap voor het verwezenlijken van de Waka Pasi schuift zij niet onder stoelen en banken. “Toen ik vanmorgen hier aankwam en de sfeer heb waargenomen, dacht ik dit is de sfeer waarover ik gedroomd heb.”

President Desiré Bouterse heeft tijdens zijn toespraak zijn bewondering voor de bijzondere gedrevenheid van de First Lady bij het uitvoeren van het project uitgesproken. Hij noemde onder andere de efficiëntie, doelmatigheid en nauwkeurigheid waarmee zij haar werk uitvoert. “Als we samenwerken kunnen we tot hogere hoogtes komen”, aldus het staatshoofd.

BEKIJK OOK
Verdere uitwerking projecten besproken tijdens bezoek Rutte

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs Wetenschap en Cultuur zegt dat de Waka Pasi in alle opzichten een aanwinst is voor het stadstoerisme.

Zij is ervan overtuigd dat de Waka Pasi een enorme spin-off effect zal hebben voor alle attracties eromheen: de palmentuin, bloemenmarkt, hotels, restaurant, transportsector en ondernemers .

“Iedereen gaat ervan profiteren en dat betekent economische ontwikkeling voor Suriname. We kunnen niet anders dan onze First Lady feliciteren met dit geweldig initiatief. Verder moedigen we haar aan, omdat ze nog vele mooie ideeën heeft. Ook elke waarachtige Surinamer om door te gaan om vol trots ons waardig land Suriname uit te dragen.”