fbpx

First Lady keynote speaker op MEDays Forum

First Lady Ingrid Bouterse-Waldring heeft tijdens de tiende editie van het MEDays forum de keynote speech gepresenteerd. Deze conferentie is van 8 tot en met 11 november gehouden te Tangier, Marokko.

Het doel was de interactie bevorderen tussen overheden, de private sector en Niet Gouvernementele Organisaties(NGO’s). Daarbij zijn de gezamenlijke uitdagingen besproken en bediscussieerd, waarna er naar oplossingen zijn gezocht.

Op uitnodiging van de organisatie die onder supervisie staat van Koning Mohammed VI van Marokko, heeft de bewindsvrouwe de conferentie, waar potentiële vrouwen als uitdragers van beleid een belangrijke rol bij vervullen, bijgewoond.

Het Early Childhood Development (ECD) project, het beleid van de regering in het minimaliseren van eenoudergezinnen en de potentie van de vrouw die eerder bereid is terug te geven aan de samenleving bij het bereiken van successen, zijn onder andere de punten die First Lady Bouterse-Waldring heeft belicht tijdens haar spreekbeurt. Met een filmpje van enkele vrouwelijke ondernemers die in actie zijn, heeft de bewindsvrouw haar spreekbeurt gecompleteerd.

OOK INTERESSANT
Miss & Mister Tropical Beauties Suriname jubileumeditie

De First Lady heeft in een panel met de prinses van Royal Bafokeng Nation South Africa, Motsawana Molotlegi, ex-minister van Social Development, Family and Solidarity van Marokko, Nouza Skalli, World President of International Federation of Business and Professional Women, Amany Asfour, CEO van Edel Technology Consulting, Ethel Delali Cofie, Founder and Head of Operations Yeah Mining, Olebogeng Sentsho en een vertegenwoordiger van het Arabisch zakenvrouwen council, van gedachten gewisseld.

Geïnspireerd en gemotiveerd om door te gaan met het werk voor en van vrouwen, ging dit panel uit elkaar. In een workshop zijn concrete afspraken ten aanzien van de aanpak van vrouwen en ondernemerschap bediscussieerd.

Voor de inhoudelijke en technische ondersteuning over vrouwen en ondernemerschap is Daniella Sumter, Onderdirecteur van het ministerie van Handel, Industrie & Toerisme meegereisd. Tijdens deze workshop heeft onderdirecteur Sumter samen met de First Lady de uitdagingen van de Surinaamse ondernemende vrouw aan de orde gebracht en bediscussieerd.(GFC)