fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

First lady herdenkt 151ste geboortedag Mahatma Ghandi

GFC NIEUWS- “Een leider die de karakteristieken beschikte van een exceptioneel mens. Een voorvechter van onder andere gelijke rechten, mensenrechten, wet en recht, geweldloosheid en democratie.”
Dit zei first lady Melissa Santokhi-Seenacherry bij de hulde die op 2 oktober is gebracht bij het monument van Mahatma Ghandi, grondlegger van de onafhankelijkheid van India.
Ook voor de huidige regering zegt de first lady dat deze principes het uitgangspunt zijn om rechtvaardigheid en een duurzame toekomst te realiseren. De first lady roept op om Mahatma Ghandi’s nalatenschap in te zetten bij het overkomen van obstakels gerelateerd tot mensenrechtenschending en internationale geschillen. “Terwijl wij hier staan om een voorvechter van democratie te eren moeten wij stilstaan bij de verschillende uitdagingen waarmee wij heden ten dage te kampen hebben. Zijn verworvenheden leveren nog steeds een bijdrage bij het overbruggen van onze persoonlijke obstakels.”
Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken zegt dat het belangrijk is om de normen en waarden van Mahatma Ghandi toe te passen in het leven. Eerlijkheid in alles wat je doet en openstaan voor dialoog, dat is waarvoor hij staat. Een belangrijke les die de minister zelf heeft toepast in zijn persoonlijk leven en zijn werk is om constructief te blijven. “Er is altijd een weg om problemen op te lossen. Ik denk dat dat mij wel heeft geholpen in de diplomatie en het politieke bedrijf. Als we dat kunnen opbrengen, dan is elk probleem op te lossen.”
Ambassadeur Mahender Singh Kanyal van India zegt dat eerlijkheid en tolerantie belangrijke pijlers zijn die Mahatma Ghandi nastreefde in het leven. “Deze zijn ook in de hedendaagse samenleving vereist. Hij heeft zijn leven gegeven voor de mensheid.”

OOK INTERESSANT
Deel Domineestraat blijft voorlopig afgesloten