fbpx

First Lady geeft rondleiding aan standhouders Waka Pasi

GFC NIEUWS- First Lady Ingrid Bouterse-Waldring heeft vandaag een rondleiding gegeven aan de geselecteerde standhouders van de Palmentuin Waka Pasi Craft & More.

De bouw van de Waka Pasi is in de afrondende fase en de bedoeling van deze rondleiding was dat de standhouders alvast een kijkje konden nemen in de cabanas en de omgeving mochten bezichtigen.

De Palmentuin Waka Pasi Craft & More is geïnitieerd vanuit het Bureau van de First Lady en is bedoeld om toeristen te laten zien wat Suriname te bieden heeft op het gebied van craft.

Ook was het de bedoeling om alle vormen van craft op een plek te kunnen aanbieden. Na de rondleiding werd een instructiemeeting gehouden met de standhouders, waarbij met hen de instructies en regels werden doorgenomen.

Volgens Cultuurdirecteur Elvira Sandie zal de Waka Pasi een enorme boost geven aan onze cultuurontwikkeling. “De Palmentuin behoort in onze geschiedenis tot Wereld Erfgoed en als je vlak naast de Palmentuin een bruisende locatie hebt waar cultuur verkocht wordt, dan zal dat onze cultuurontwikkeling tot een grotere hoogte brengen.”

Bij de bezoekers van de Palmentuin zal de nieuwsgierigheid gewekt worden ook een bezoek te brengen aan de Waka Pasi.

Langs de Waka Pasi zijn er 24 cabanas en de opening is vastgesteld op woensdag 7 augustus.

Naar meer berichten...