fbpx

First Lady doneert aan behoeftige en alleenstaande vrouwen

First Lady Ingrid Bouterse-Waldring heeft met de Internationale Dag van de Vrouw, voedselpakketten gedoneerd aan enkele behoeftige en alleenstaande vrouwen.

65 pakketten werden verstrekt aan een vertegenwoordiger van het bestuursressort Coeroenie, ten behoeve van het dorp Sipaliwini Savannah.

Behalve een geste aan vrouwen heeft de first lady ook aan enkele organisaties en personen een schenking gegeven.

De presidentsvrouwe riep in haar korte toespraak de vrouwen op de moed niet op te geven aangezien zij de ‘kraka tiki’ zijn van de samenleving. Vrouwen zijn sterk en zijn in staat veel te realiseren, haalde ze aan.

De moeder van de eerste drieling van 2019, Michella Kayame van het dorp Grankreek, mocht naast een voedsel- ook een verzorgingspakket in ontvangst nemen. Ze zei enorm blij te zijn met de geste van de presidentsvrouwe.

BEKIJK OOK
Geld vrijgemaakt voor renovatie scholen binnenland

De Stichting Wan Okasi mocht een desktop, laptop en kantoorbakken in ontvangst nemen, terwijl Haidy Djojotaroeno een rolstoel kreeg.

Sheila Sardjoe, hoofd van het Burger Informatie Centrum van het ressort Coeroenie, bracht naar voren dat de Trio’s vaak problemen hebben met de cassaveteelt. Cassave is hun hoofdvoedsel. Voor het telen van rijst ontbreekt de kennis. In de droge tijd vreten de draagmieren de aanplant op en in de regentijd lopen de gronden onder water. Op basis daarvan is er vaker hulp ingeroepen om te voorzien in de voedselschaarste.

Door tussenkomst van dc Theresia Cirino heeft Bouterse-Waldring gemeend een aantal pakketten naar dat gebied te sturen.