fbpx

First Lady doet hartenwens Ishika Gopal in vervulling gaan

GFC NIEUWS- Ishika Gopal is in de wolken.

Het 10-jarig meisje is door First Lady Ingrid Bouterse-Waldring ontvangen en dat gebeurde niet gewoon. Zij werd onder escorte naar de presidentsvrouwe gereden en overladen met cadeaus. H

et was de hartenwens van Ishika Gopal, die vanwege een slechte nierfunctie gedialyseerd wordt, om door de First Lady ontvangen te worden en met een grote zwarte auto naar de presidentsvrouwe gereden te worden.

De First Lady was vrijdag ontroerd bij de ontmoeting met het meisje dat flink en sterk oogt, maar volgens zowel moeder Adjena Pikai als de begeleidende verpleegkundige is dat wat slechts met het oog kan worden waargenomen.

De presidentsvrouwe voelde zich bevoorrecht dat het meisje voor een ontmoeting met haar heeft gekozen als droomwens. Het moment heeft indruk op haar gemaakt als moeder. “Het doet je veel als moeder en ik ben blij om haar op dit moment gelukkig te maken”, sprak First Lady Bouterse-Waldring.

Ze wenste geen beloftes te doen of hoop te geven, maar zich te zullen inspannen voor wat er nog gedaan kan worden. Tegen Ishika Gopal zei de presidentsvrouwe dat het kind het beste cadeau is dat ze tot nog toe heeft ontvangen.

BEKIJK OOK
Ratificatie UNESCO Verdrag 2005 heeft voordelen voor cultuursector

“Ik vind het fantastisch je hier te mogen ontvangen en speciaal voor jou, omdat je altijd in me hart gaat blijven, heb ik een roos gezet. Ik vind het een eer dat je mij hebt uitgekozen om je een cadeautje uit te reiken.”

Behalve van de First Lady ontving Ishika Gopal ook cadeaus van minister Antoine Elias van Volksgezondheid en Digicel.

Op de vraag van de presidentsvrouwe wat ze nog graag zou willen, antwoordde Ishika: “Ik wil beter worden, ik wil nieren krijgen, ik wil weer naar school gaan. Alleen dat en niets meer.”

Volgens de begeleidende verpleegkundige Grace Kartoredjo van het Diakonessenhuis is Ishika een kind dat gauw tevreden is.

Ishika is geboren met verschrompelde nieren en recentelijk ontdekten artsen dat zij ook een vergroot hart heeft. Ze zou het best in het buitenland behandeld kunnen worden, maar daarover zou de behandelende arts een besluit moeten nemen.

Moeder Adjena Tikai was ingenomen met de ontvangst door de First Lady. Ze liet haar emoties de vrije loop en zei dat de grootste wens van haar dochter in vervulling is gegaan.