fbpx

First Lady Bouterse wint rechtszaak tegen Dini Blokland

GFC NIEUWS- De rechtbank in Amsterdam heeft First Lady Ingrid Bouterse-Waldring in het gelijk gesteld in de rechtszaak die de presidentsvrouwe tegen Bernadine ‘Dini’ Blokland aanhangig had gemaakt.
Blokland deed in april in een video op social media aantijgingen aan het adres van de presidentsvrouwe. Zo beweerde zij dat Bouterse-Waldring de hand zou hebben gehad in een roofoverval op de directeur van het in Suriname gevestigde diamantopkoopbedrijf Glomac.
Daarbij zou een zwarte diamant van 320 karaat ter waarde van US$ 80 miljoen zijn weggenomen. Blokland beweerde verder dat de edelsteen in Dubai voor US$ 43 miljoen zou zijn verkocht en dat de First Lady tegen een investering van US$ 45.000 de leiding bij Glomac wilde hebben. Zowel de presidentsvrouwe als Glomac-directeur Claudia Griffith sprak deze beweringen tegen.
Op 22 april liet de First lady weten reeds een advocaat in Nederland in de arm te hebben genomen. De zaak diende eerst op 15 mei en op 27 mei volgde de uitspraak. De rechtbank oordeelde dat de door Blokland gedane beweringen onvoldoende feitelijke basis hebben.
Blokland moet de video over de ‘Grootste Diamantenroof in de geschiedenis van Suriname‘ verwijderen én het vonnis van de Rechtbank Amsterdam publiceren op haar Facebookpagina. Daarnaast moet zij ook een rectificatie plaatsen op Starnieuws.
Zij is ook veroordeeld om de proceskosten te betalen. Het vonnis moet uitgevoerd worden, zelfs indien Blokland in hoger beroep gaat.

BEKIJK OOK
Nationaal Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness ziet levenslicht