fbpx

First Lady Bouterse-Waldring doneert aan hulpbehoeftigen

GFC NIEUWS- First Lady Ingrid Bouterse-Waldring heeft ter ondersteuning van sociaal zwakkeren, scholen, jongeren, vrouwen en culturele organisaties donaties verstrekt.

Het gaat in deze om bijkans 100 computers, enkele levensmiddelen, twee brush cutters, drie fietsen en tien rolstoelen.

De First Lady heeft de middelen dinsdag symbolisch overgedragen aan de behoeftigen.

De First Lady heeft computers verstrekt aan vijf scholen die voor de voortzetting van het onderwijs behoefte hebben aan de computers. Het gaat in deze om de

Giovanni Montinischool te Paranam en Johannes Vrolijkschool te Lelydorp. Ook de dependance van de Henry Hassankhanschool in Wanica en de lbo-school Nieuwe Domineestraat zijn in aanmerking gekomen.

Verder heeft ook de VOJ-school Copieweg computers als schenking gekregen. De scholen zijn eerder in aanmerking gekomen voor computers. De First Lady heeft opnieuw aan hen gedoneerd, omdat er opnieuw behoefte is aan computers vanwege de toename van scholieren en slijtage van de oude computers.

BEKIJK OOK
CDS en staatsmedia wisselen van gedachten over samenwerking

In verband met de viering van Dinari dey heeft de First Lady levensmiddelen geschonken aan de afleggers.

Aan de damesvoetbalvereniging van Hollandse Kamp, die zal deelnemen aan een voetbaltoernooi te Albina, heeft de presidentsvrouw SRD 800,- geschonken. Dit bedrag is bestemd voor de betaling van de inschrijfkosten.

Aan de Ballers Club Wanica en de Stichting der Islamitische Gemeenten Suriname heeft zij elk een brushcutter gedoneerd.

Drie fietsen zijn geschonken ten behoeve van kinderen die zich onder andere moeten verplaatsen van huis naar school en omgekeerd.

De rolstoelen zijn gedoneerd aan burgers die slecht ter been zijn.