fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

First ladies Suriname en India bezoeken Palmentuin

In het kader van het staatsbezoek van de president en first lady van India aan Suriname, zijn er verschillende activiteiten georganiseerd. Zo brachten de first ladies, Ingrid Bouterse – Waldring en Savita Kovind van India een bezoek aan de Palmentuin.

De first ladies waren vergezeld van hoogwaardigheidsbekleders en andere aanwezigen. Bij dit samenzijn vandaag kwamen verscheidene aspecten aan de orde. Er is van gedachte gewisseld over de band tussen Suriname en India, maar ook wat wij in de toekomst kunnen verwachten van India, de grootste democratie ter wereld.

Over het historisch bezoek van de president van India aan Suriname werd meerdere malen gesproken en hoe dit te intensiveren, zodat de samenwerking blijft groeien, kwamen ook vaak aan de orde.

OOK INTERESSANT
Werkstraffen voor fatale ontgroening door Belgische studenten

Verschillende culturele groepen hebben gezorgd voor entertainment, waarbij er niet alleen Hindoestaanse culturele groepen hebben opgetreden, maar ook Javaanse, Chinese, Inheemse en Marrongroepen hebben door allerlei optredens hun cultuur tot uiting gebracht.

De first lady van India bleek bijzonder onder de indruk te zijn van de diversiteit en verscheidenheid binnen de multiculturele samenleving van Suriname.

De Indiase delegatie, onder leiding van president Ram Nath Kovind, vertrekt vandaag naar Cuba, na een staatsbezoek aan Suriname.(GFC)