First ladies bespreken mogelijkheden empowerment vrouwen en ontwikkeling kinderen

Tijdens een tea party in het Presidentieel Paleis voor de first lady van India, Savita Kovind, sprak first lady Ingrid Bouterse – Waldring haar waardering uit voor alle hulp die haar bureau tot nu toe heeft gehad van onder andere de Indiase overheid.

“India heeft veel uitdagingen aangepakt en onze landen hebben een geschiedenis van uitstekende relaties en dit staatsbezoek zal zeker bijdragen aan de verdere versterking van de bilaterale banden. Uw aanwezigheid in Suriname zal een unieke ervaring zijn, omdat u de multi-etnische mix van mijn mensen zult zien met natuurlijk sporen van de Indiase tradities, waarden en keuken, die vreedzaam naast elkaar bestaan”, aldus Bouterse-Waldring.

Met betrekking tot de empowerment van vrouwen in Suriname haalde de first lady de Solar Mama-beweging aan waarbij er wordt uitgekeken naar manieren om meer vrouwen in Suriname te laten opleiden, evenals de oprichting van een Solar Mama Hub in Suriname, voor het Caribisch gebied. Hierbij erkent Suriname het potentieel van zijn lidmaatschap van de International Solar Alliance.

Verder haalde de presidentsvrouw haar enorme genegenheid voor het welzijn van kinderen, met name kinderen in kwetsbare omstandigheden aan. Omdat elk kind toegang moet hebben tot onderwijs, ondersteunt zij het concept van ontwikkeling in de vroege kinderjaren en streef ernaar om hiervoor hulp te zoeken.(GFC)