fbpx

Financiering voor renovatie particuliere panden in ontwikkeling

GFC NIEUWS- Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) organiseert een stakeholdersbijeenkomst, waarbij particuliere eigenaren van historische panden in de binnenstad van Paramaribo, het bankwezen, relevante overheidsinstanties en andere belanghebbenden geïnformeerd zullen worden over verschillende opties voor het restaureren van particuliere panden.

Na een serie van bijeenkomsten met deze doelgroep, wil de PURP een aanzet geven tot het ontwikkelen van een renovatie financieringsinstrument voor commerciële- en woondoeleinden voor particuliere eigenaren van historische panden.

Na de stakeholdersbijeenkomst volgt het ontwikkelen van een definitief instrument, het vaststellen van de selectiecriteria voor de projecten en uitvoering van de projecten in 2020/2021.

BEKIJK OOK
Zwemkampioen Renzo Tjon A Joe hoopt dat Surinaamse overheid zich aan belofte houdt

Het doel van dit project is om opnieuw leven te brengen naar de historische binnenstad van Paramaribo.

Het project houdt verder in: verbouwing van enkele overheidshistorische panden, verbetering en verfraaiing van de Waterkant en ordening van de verkeerssituatie in de binnenstad, met daarbij ook aanpak van het parkeerprobleem.

Dit project wordt uitgevoerd door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, via het Directoraat Cultuur.

De Stichting Gebouwd Erfgoed, die hieronder valt, huisvest een Project Implementatie Unit welke is belast met de projectuitvoeringen.