fbpx
Facebook Pagelike Widget

Financiën benadrukt: Eenmalige koerscompensatie in november en december

GFC NIEUWS- Het karakter van de eenmalige koerscompensatie van SRD 300,- voor de maanden november en december is om werkgevers en werknemers tegemoet te komen met een belastingvrijstelling in de loonsfeer.

Het gaat hier volgens het ministerie van Financiën om een extra koerscompensatie voor de maanden november en december. Het is dus niet de bedoeling dat werkgevers de verhoging van de koerscompensatie gebruiken om een deel van het bestaande belastbaar loon belastingvrij uit te keren. Deze belastingvrijstelling geldt alleen dan als de werkgever een extra uitkering tot een maximum van SRD 300,- in deze maanden doet aan werknemers met een maandloon tot maximaal SRD 12.500,-.

Een koerscompensatie/koopkrachtversterking uitkering wordt van het loon afgetrokken of te wel niet bij het loon opgeteld voordat de belasting wordt berekend, met andere woorden er wordt geen belasting over deze uitkering berekend.

In het kader van 45 jaar Srefidensi herdenking op 25 november en de oudejaarsviering is door de regering een financiële tegemoetkoming toegezegd aan de samenleving. Deze tegemoetkoming welke maximaal SRD 300,- bedraagt zal uitgekeerd worden in de maanden november en december 2020. Dat is bij beschikking van de minister vastgesteld.

In een bekendmaking heeft het ministerie van Financiën en Planning aangegeven wie in aanmerking kan komen voor deze uitkering. Voor haar werknemers heeft de overheid gemeend een tegemoetkoming in de vorm van een eenmalige koerscompensatie van SRD 300,- voor de maanden november en december 2020 uit te keren. De uitkering geldt voor werknemers met een jaarlijkse bruto bezoldiging tot maximaal SRD 150.000,- of te wel SRD 12.500,- bruto loon per maand.

In dit kader mogen werkgevers – dus ook particuliere werkgevers – aan hun werknemers met een maandsalaris tot maximaal SRD 12.500,- voor de maanden november en december 2020 een extra bedrag van maximaal SRD 300,- als onderdeel van de koerscompensatie belastingvrij uitkeren.

Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met de Belastingdienst op het telefoonnummer 422277 of u kunt mailen naar [email protected]

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…