fbpx

Financiële ellende Suriname niet veroorzaakt door regering Santokhi

INGEZONDEN- Suriname is haast bankroet en er zijn meedogenloze maatregelen nodig om uiteindelijk verbetering te brengen in de economie.

Door de verregaande maar zeer noodzakelijke overheidsbesluiten worden veel personen rechtstreeks in hun toch al lege portemonnee getroffen. En dat komt uiteraard erg hard aan. Het is begrijpelijk dat mensen zich slachtoffer voelen en boos worden. Velen leven immers al jaren onder de armoedegrens en hopen op betere tijden.

gemberslank facebookQ | GFC NieuwsHet is echter belangrijk om te weten dat dergelijke maatregelen bedoelt zijn om de economie weer gezond te maken. Het is een erg bittere pil die geslikt moet worden om het zeer zieke Suriname weer beter te maken! Dat de operatie die na het inslikken van deze bittere pil vervolgens moet worden uitgevoerd pijn doet, is evident. Maar er is geen andere uitweg, helaas.

Het lijkt mij geenszins de intentie van de huidige regering om het volk doelbewust te treffen in hun zak. En dat er personen zijn die nu al de schuld van deze financiële ellende proberen te schuiven in de schoenen van de regering Santokhi- Brunswijk is absoluut absurd. Je geeft ook niet zomaar de schuld aan de dokter die je opereert en gezond wilt maken!

BEKIJK OOK
1 voor 12 helpt Brokopondo met voedselpakketten

AAN WIE HEBBEN WIJ DIT TE DANKEN

Wat beslist niet uit het oog moet worden verloren is dat al deze koopkrachtellende is veroorzaakt door 10 jaar wanbeleid van de vorige regering. Zij hadden een volle staatskist overgenomen en er was in 2010 bovendien sprake van een redelijk lage en stabiele wisselkoers.

De regering Venetiaan had orde op zaken gesteld! De Centrale Bank had voldoende kasreserve en onze economie was veel gezonder, in tegenstelling tot wat nu het geval is.

Het lijkt mij in ieder geval erg wijs indien de gemeenschap alle ondersteuning geeft aan onze huidige president en VP om met de medicatie en operatie door te gaan. Hoe bitter en pijnlijk die ook is! Suriname moet weer gezond worden!

R. Pinas