Financial rescue package voor ‘gestrande’ Surinamers

GFC NIEUWS- Surinaamse staatsburgers die in het buitenland zijn ‘gestrand’ vanwege de COVID-19 lockdown kunnen een beroep doen op de Surinaamse overheid voor financiële steun.
Ze kunnen zich via de Surinaamse vertegenwoordiging in hun land of online opgeven om in aanmerking te komen voor de zogenoemde ‘financial rescue package’.
De directeur van Buitenlandse Zaken, Luziano Truideman, liet weten dat de registratie van hulpbehoevenden in het buitenland reeds is aangevangen op de Surinaamse ambassades en consulaten in verschillende landen.
Voor landen waar er geen Surinaamse vertegenwoordiging is kunnen burgers zich online registreren via de website [email protected]
Luitenant-Kolonel Daniella Veira, directeur Nationale Veiligheid, heeft aangegeven dat tot zover alle ‘gestrande’ Surinamers in kaart zijn gebracht. Er wordt met in acht neming van de noodzakelijke COVID-19 veiligheidsmaatregelen nagegaan op welke manier Surinaamse staatsburgers op een veilige en verantwoorde manier kunnen worden gerepatrieerd.

Overige berichten