Final pre test MICS6 onderzoek

De pre testen voor het MICS6 onderzoek, dat binnenkort van start gaat, zijn bijna afgerond. Op 2 februari vond de laatste pre test in het ressort Kwatta plaats. In december van het vorig jaar, vond de eerste pre test plaats.

De verschillen tussen de pre testen van het vorig jaar en de afgelopen dagen, is dat de enquêteurs met tablets het veld ingingen in plaats van met papieren vragenlijsten.

Jo-ann Keenswijk- Fung A Loi, lid van het methodology team, vertelt aan het NII dat er voor deze digitale vorm van dataverzameling een speciale training, de CAPI methode, is verzorgd. Op basis van de ervaringen, resultaten en eventuele problemen die de enquêteurs hebben ondervonden in het veld, zal er genoeg materiaal zijn om te evalueren.

Midden februari zal de grote training voor het daadwerkelijk onderzoek starten en die zal ongeveer een maand duren. Na de training vindt er een selectie van veldwerkers plaats waarna er een planning kan worden gemaakt om van start te gaan met het echte onderzoek dat tot en met juli zal duren.(GFC)

Overige berichten