Finabank selecteert TEmenos voor end-to-end technologie

Temenos (SIX: TEMN), de software specialist voor bancaire- en financiële software kondigt vandaag aan dat Finabank, de vier na grootste commerciële bank in Suriname, een overeenkomst heeft getekend voor het bank systeem, Temenos T24 Core Banking, Channels, Business Intelligence en Financial Crime Mitigation.

Deze combinatie zal commerciële activiteiten van Finabank in de Business, Retail en Platinum banking sector voortdrijven. Dit maakt deel uit van de doelstelling van Finabank om marktleider te worden in de financiële dienstverlening industrie in Suriname.

Finabank is momenteel aan het uitbreiden, en heeft haar activa verdrievoudigd de afgelopen drie jaar. Finabank heeft voor de technologie van Temenos gekozen om de continue groei van de bank te ondersteunen en om haar klanten een optimale service aan te bieden.

De implementatie van de software zal het gebruik van de diensten van de bank vergemakkelijken door, onder andere een innovatief design, meertalige opties voor Nederlandssprekende en Engelssprekende klanten, betere inzichten in data van cliënten en een flexibele architectuur voor optimale integratie.

Belangrijke beveiligingsopties en het gebruik van biometrie voor cliënt en gebruikers identificatie, zorgen ervoor dat data is beveiligd met een focus op innovatie en modernisering. In combinatie met de Temenos’ Financial Crime productlijn, zal de bank toegang hebben tot een variëteit aan volledig geautomatiseerde, efficiënte en effectieve analytische modules, waardoor het mogelijk zal zijn om financiële misdrijven snel op te sporen en klanten te beschermen. Dit project zal worden geïmplementeerd over een periode van 18 – 24 maanden.

Eblein Frangie, CEO van Finabank, zegt: “Het doel van Finabank is om onze klanten op maat gemaakte financiële producten aan te bieden. Tijdens de selectie procedure demonstreerde Temenos duidelijk dat zij ons bedrijf en de doelstellingen goed begreep – en hoe wij deze doelstellingen kunnen behalen met de geteste technologieën. De flexibiliteit van het nieuwe platform geeft Finabank de mogelijkheid om zich snel aan te passen aan de markt en om nieuwe producten en services toe te voegen gedurende onze expansie. Onze cliënten zullen gebruik kunnen maken van een modern systeem, met een betere toegankelijkheid naar de verschillende kanalen. Tegelijkertijd zullen zij ook gebruik kunnen maken van de beveiligde en gestroomlijnde technologische fundering. We kijken ernaar uit onze cliënten een unieke digitale ervaring aan te bieden door middel van de technologie van Temenos.”(GFC)

Overige berichten