fbpx

Ferrier bespreekt transformatieproces IOL met commissie pre-bachelor IOL

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur werd ontvangen door de commissie pre-bachelor IOL en het docenten korps van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL).

Tijdens deze vervolgmeeting kregen de aanwezigen de ruimte om feedback te geven op de transformatie van het IOL, naar de Academische Leraren Opleiding Suriname (ALOS) en om eventuele onduidelijkheden voor te leggen.

De minister gaf de aanwezigen aan dat de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs constante dialoog met elkaar vereist. Het gaat hierbij om de transformatie van het IOL naar de ALOS en niet om integratie van ADEK en IOL.

Er zal gewerkt worden aan het verheffen van de kwaliteit van alle docenten op alle niveaus. De minister vroeg ook aan de docenten om na te gaan, als wij nog voldoen aan de eisen die gesteld worden aan docenten op dit niveau.

BEKIJK OOK
Voor de 2e dag op rij geen stroom in delen Paramaribo

Tijdens de laatst gehouden Council for Human and Social Development (COHSOD)-meeting is het traject Human resource development (HRD)-strategy 2030 ingezet, waarbij alle opleidingen van het Caraïbisch gebied op één lijn zijn.

Tijdens de presentatie werd er ondermeer gesproken over de zorgpunten over de transformatie, algemene vaardigheden, kennis, attitude, het doel en de instroomeisen. Renate de Bies, voorzitter pre-bachelor commissie IOL en Nailah Van Dijk, coördinator samenwerking ADEK en IOL, gingen nader in op vragen. In de 2e week van juli komt er een informatiedag voor nieuwe studenten over het pre-bachelor programma.