Fernando Ghoerahoe verslaat Wilson Balansi tijdens Beach Wrestling toernooi

De Surinaamse Worstel Federatie (SWF) heeft het seizoen 2018 geopend met het Nickerie Beach Wrestling toernooi afgelopen zaterdag op het Volksplein te Nieuw Nickerie. Onder grote publieke belangstelling werden 17 partijen afgewerkt, waaronder ook 3 damespartijen.

De hoofdwedstrijd ging tussen Fernando Ghoerahoe (WV Meerzorg) en Wilson Balansi (SNL). Eerder kwamen deze twee toppers al twee keer tegen elkaar uit en beide keren won Balansi overtuigend. Voor het eerst kwamen ze tegen elkaar uit op het zand. Hier was international Ghoerahoe veel beter en won met 6-3.

Ghoerahoe is een van de best trainende worstelaars in Suriname. Een andere verrassing was het verlies van Ghanshaam Ramcharan (Hind-Keserie) tegen Arwiendh Punwasi (Tatami). Punwasi won met 8-5. Abdoelrehiem Mohamed won zoals verwacht overtuigend van nieuweling Philip Lau (Shuriken).

Dit evenement was ook een fundraisingsactiviteit om fondsen te vergaren voor de renovatie van de sportschool van Hind-Keserie uit de Corantijnpolder. Er zijn door de aanwezigen enkele donaties en toezeggingen gedaan om de renovatiewerkzaamheden te ondersteunen. Ook ondersteuning van de renovatie van de zaal van WV Commewijne staat op programma dit jaar.

SWF-voorzitter Ravin Changoer blikt tevreden terug op dit evenement, ook gezien de prachtige opkomst van het publiek. De opkomst van de dames die worstelen, is ook een grote ontwikkeling binnen deze sport.(GFC)

Overige berichten