fbpx

“Fernandes Healthy Lifestyle Campaign” op scholenbezoek

Vanaf dinsdag 28 juli tot midden augustus gaat de Fernandes Healthy Lifestyle Campaign bij 7 verschillende scholen in Paramaribo, Wanica en Commewijne langs om met scholieren in de bovenbouw op een interactieve manier bezig te zijn met het onderwerp healthy lifestyle.

Er is een intensief en gezellig programma voor de bezoeken aan de scholen. Samen met een aantal diëtisten van de Surinaamse Vereniging van Diëtisten zullen twee leerzame spellen spelen met de scholieren worden gedaan; eentje waarbij gekeken wordt hoe verschillende producten passen in de vakken van de ‘Eat Well Plate’ en in welke verhouding je de verschillende voedingsstoffen dagelijks binnen moet krijgen. Met een tweede spel wordt ingegaan op de hoeveelheid lichamelijke activiteit die nodig is om iedereens favoriete lekkernijen, zoals soft, fastfood en ice-cream te verbranden.

Het bezoek wordt afgesloten met een work-out onder leiding van personal trainer Kevin Leerdam. De scholenbezoeken zullen worden uitgezonden door de STVS.

Overige berichten