299 feestgangers en bezoekers bardancing overgebracht naar AK Stadion

GFC NIEUWSREDACTIE- 299 lockdown-overtreders, van wie 57 vrouwen, zijn in de periode van 30 juni tot en met de vroege ochtend van 5 juli door de stootgroep van het Korps Politie Suriname (KPS) overgebracht naar het Andre Kamperveen Stadion (AK Stadion).

Deze personen die zich niet hielden aan de Covid-19 maatregelen zijn op verschillende locaties, waaronder bij een bardancing te Noord staande gehouden.

Ook werden verschillende huisfeestjes in de buurten De Goede Verwachting, Nieuw Weergevondenweg, Winti Wai en Blauwgrond stopgezet.

De 21-jarige Ronaldo K. die eveneens tijdens de lockdown-uren aan de Goedezorgweg werd staande gehouden, kwam niet vrij uit. Hij werd in de nacht van 30 juni op 1 juli met drugs (hasj) in zijn bezit in de kraag gevat.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Lambda variant zal zich verder verspreiden in Zuid- Amerika, ook in Suriname

Tijdens de veiligheidsfouillering trof de politie ook een schaar, een digitale weegschaal en SRD 865 die vermoedelijk afkomstig moet zijn van de drugsopbrengst bij de verdachte aan. Bij een huisonderzoek zag de verdachte die in de boeien was geslagen op een bepaald moment kans te vluchten.

De wetsdienaren gingen hem achterna en na een waarschuwingsschot te hebben gelost om hem op andere gedachten te brengen, gelukte het de politie Ronaldo weder aan te houden.

De verdachte werd vervolgens ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Santodorp en in verzekering gesteld.

Verder zijn er binnen deze periode 27 voertuigen weggesleept van personen die hun bescheiden niet konden overleggen of helemaal niet in het bezit zijn van een rijbewijs.

De 33-jarige overtreder Donovan Ch. die zich vreselijk misdroeg, werd overgebracht naar het politiebureau Latour, waar hij in de O’ter cel werd geplaatst. Daar zag hij kans de stalendeur van de cel te vernielen en een metalen stoel kapot te slaan.

De wetsdienaren waren genoodzaakt hem in de boeien te slaan. Bij die gelegenheid verzette hij zich hevig tegen de politieambtenaren en bedreigde de commandant van de dienst met de dood.

Donavan werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Livorno en is in verzekering gesteld.

BEKIJK MEER GFC GEZONDHEIDSNIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten