fbpx

Feesten met een doel kan gezondheid en welzijn ten goede komen

GFC NIEUWSREDACTIE- Nieuw onderzoek toont aan dat het actief erkennen van positieve levensgebeurtenissen en prestaties tijdens feesten gevoelens van sociale steun kan vergroten.

De studie, gepubliceerd in het Journal of Public Policy &Marketing, ontdekte dat vieringen die een sociale bijeenkomst, eten of drinken en de opzettelijke erkenning van een positieve levensgebeurtenis omvatten, de waargenomen sociale steun kunnen vergroten.

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat waargenomen sociale steun, of de overtuiging dat men een netwerk heeft van mensen die om hen geven en beschikbaar zijn om hulp en ondersteuning te bieden, gekoppeld is aan verbeterde gezondheids- en welzijnsresultaten, zoals een langere levensduur en verminderde angst en depressie.

“Veel vieringen in deze tijd van het jaar omvatten twee van de drie voorwaarden – eten en drinken tijdens het samenkomen,” zei Kelley Gullo Wight, assistent-professor aan de Indiana University Kelley School of Business en co-auteur van de studie.

“Het toevoegen van de derde voorwaarde, het doen van een opzettelijke poging om de positieve prestaties van anderen te erkennen, is de sleutel. Neem bijvoorbeeld de tijd om iemand te feliciteren met het feit dat hij is toegelaten tot zijn eerste keuze universiteit, of een werkproject dat goed is gegaan, of een nieuwe baanaanbieding. Dit maximaliseert de voordelen voor uw welzijn en het welzijn van alle aanwezigen op dat vakantiefeest.”

OOK INTERESSANT
Haaruitval bij vrouwen kan wijzen op grotere gezondheidsproblemen

Wight en haar co-auteurs, waaronder professoren Danielle Brick van de Universiteit van Connecticut, en James Bettman, Tanya Chartrand en Gavan Fitzsimons van Duke University, gebruikten gedragsexperimenten om duizenden deelnemers over meerdere jaren te onderzoeken.

Het onderzoek onthulde dat zelfs als bijeenkomsten virtueel zijn, als iedereen eten en drinken heeft (ongeacht of het gezond of toegeeflijk is) en ze positieve gebeurtenissen vieren, dit ook de waargenomen sociale steun van een persoon verhoogt en ze er dezelfde welzijnsvoordelen van kunnen ontvangen.