fbpx

Feestelijke start 25ste Goodwill Swim Meet

GFC NIEUWS- De 25ste Goodwill Swim Meet is feestelijk geopend met een openingsceremonie onder begeleiding van een brassband, waarbij een parade van de deelnemende landen, toespraken en een eedaflegging van de zwemmers zowel de officials aan de orde kwamen.

De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, heeft de delegaties verwelkomd, de Surinaamse Zwembond bedankt voor de inspanningen om als gastland op te treden en de zwemmers bemoedigd om zich in te zetten.

Het toernooi vindt tot en met 18 augustus plaats in het 50 meter zwembad van Stichting Parima.

Het bestuur van De Surinaamse Zwembond, onder voorzitterschap van Michael Klein, is verantwoordelijk voor de organisatie.

Totaal participeren 9 landen; namelijk Suriname, Trinidad & Tobago, Guyana, St. Lucia, Barbados, Bahamas, Jamaica, Curaçao en Frans-Guyana.

Het doel van de Goodwill Swim Meet is om de banden op sportgebied binnen de Caraïbische regio te verstevigen. Het is ook de bedoeling dat middels dit toernooi de zwemtalenten in onze landen verder worden ontwikkeld.

De Swim Meet bestond 25 jaren geleden aan het begin uit slechts drie landen; namelijk Suriname, Trinidad & Tobago en Guyana.

BEKIJK OOK
Autobestuurder verliest bewustzijn en rijdt geparkeerde fietsen aan

Suriname participeert met 40 zwemmers en de hoofdcoach van de selectie, Vincent Babel, die ondersteund wordt door 6 andere coaches.

De voorzitter van de Surinaamse Zwembond, Michael Klein, en de voorzitter van de voorbereidingscommissie, Theo Linscheer, vinden het beiden een eer voor Suriname om als gastland op te treden voor de 25ste editie van het toernooi.

Zij hebben aangegeven dat de voorbereidingen vlot zijn verlopen en hopen op een sportieve competitie.

Minister Gopal is ingegaan op de geschiedenis van de Goodwill Swim Meet. Zij heeft ook de verschillende internationale successen van Anthony Nesty benadrukt en de zwemmers hiermee bemoedigd om zich ook op die manier te blijven inzetten.

Verder hoopt de Sportminister dat de band tussen de deelnemende landen versterkt wordt en de zwemtalenten verder ontwikkeld worden middels dit toernooi.

De Surinaamse zwemmers heeft zij extra bemoedigd om niet op te geven en ongeacht de resultaten zij trots is op hun inzet en motivatie.