fbpx
Feestelijke certificaatuitreiking ‘Powered! by The Back Lot’

Bijna 50 jongeren zullen komende vrijdag hun certificaat ontvangen, waarmee zij hun toekomst in eigen hand nemen. Wij nodigen u graag uit voor de feestelijke certificaatuitreiking van het trainingsprogramma ‘Powered! by The Back Lot’.

Door deze training te volgen, hebben zij hun kansen vergroot bij het vinden van een baan of een (vervolg)opleiding. In de training wordt veel gebruik gemaakt van moderne media zoals fotografie, film, internetapplicaties en Chromebooks en tablets.

Tijdens het maken van een filmpje, leren de jongeren samenwerken aan een project, taken verdelen, werk organiseren en op respectvolle manier communiceren met elkaar.

Aan het einde van de training hebben de deelnemers een cv, weten ze hoe een sollicitatiegesprek te voeren en hebben ze een korte snuffelstage doorlopen. Regelmatig vinden zij op dezelfde plek een baan.
Het project is gestart in juni 2014; de eerste training begon eind september 2014.

Tot nu toe hebben 175 jongeren deelgenomen aan een training en met de groep van vrijdag hebben 135 trainees hun certificaat. Ca. 75% van hen heeft een baan of volgt een opleiding. Voor veel deelnemers betekent dit traject een eye opener: “Ik heb de kracht gevonden om in mijzelf te geloven”.

Het project wordt gefinancierd door de Interamerican Development Bank (IDB).

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…