fbpx
Feestelijke aankondiging Kinder Vakantie Microbiologie

Op woensdag 15 maart vond de feestelijke aankondiging plaats van het School handenwassen project en Kinder Vakantie Microbiologie-programma. Deze programma’s mogen ongestoord doorgaan, maar nu onder supervisie van de Studierichting Agrarische Productie (AP).

Op 11 september 2006 werd gestart met de Vakantie Microbiologie projecten, terwijl het School Handenwassen startte in oktober 2009.

In de paasvakantie wordt de Kinder Vakantie Microbiologie (bestemd voor leerlingen van het 7de en 8ste leerjaar) gehouden, terwijl in de grote vakantie de Vakantie Microbiologie (bestemd voor mulo – en middelbare scholieren) plaatsvindt.

Het schoolhanden wassen is bestemd voor alle scholieren en studenten, dus vanaf het eerste leerjaar en heeft als doel scholieren te leren hoe de handen te wassen.

Volgens de WHO sterven jaarlijks 500.00 kinderen in de wereld aan aandoening te gerelateerd worden aan het niet dan wel onvoldoende wassen van hun handen.

De Vakantie Microbiologieprojecten hebben als doel Surinaamse kinderen nu al te laten dromen van een universiteitsstudie. Onderzoek heeft aangetoond dat nog geen 5% van onze kinderen uiteindelijk de universiteit succesvol afronden.

Geestesvader van beide projecten is Ricky Stutgard. Deze activiteiten werden gehouden bij het Centrum voor Landbouwkundig onderzoek(CELOS)

OS 1 Tamanredjo

De leerlingen en leerkrachten(3de leerjaar) van OS 1 Tamanredjo, die voor het School Handenwassenproject kwamen, hadden het voorrecht mee te maken wat zoal tijdens de “Kinder Vakantie Microbiologie en nog veel meer” gepresenteerd zal worden.

Zo leerden ze in het landbouw laboratorium hoe de handen te wassen, kregen van de AP-studenten een rondleiding op de Anton de Kom Universiteit, waarbij ze een AP-tuin, het bodemkunde laboratorium en de bibliotheek bezochten.

Ze kregen elk een Agrarische Productie kleurboek 2017 en een plattegrond van de rondleiding.(GFC)

Meer nieuws

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…

11 positief uit 296 Covid-testen

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe personen dat het voorbije etmaal positief is getest op Covid-19 is 11. In totaal zijn 296 testen uitgevoerd. Dikke mensen…

Komediant Jerrel Vierklau heengegaan

GFC NIEUWS- Toneelacteur en komediant Jerrel Vierklau is niet meer. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…