fbpx

FDA faalde: vapen niet gestopt met het verbieden van fruitige smaken

GFC NIEUWSREDACTIE- Op 6 februari 2020 heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) een verbod ingesteld op de verkoop van veel gearomatiseerde e-sigaretten, met enkele uitzonderingen.

Uit een enquête van onderzoekers van het University of Rochester Medical Center (URMC) bleek echter dat het verbod er niet toe leidde dat volwassenen stopten met het gebruik van e-sigaretten en sommigen misschien zelfs terugdreven naar het roken van traditionele sigaretten.

De onderzoekers schrijven dit falen toe aan mazen in het beleid die het voortdurende gebruik en de toegankelijkheid van e-sigaretten mogelijk maakten.

Enquêteresultaten, gepubliceerd in Tobacco Control, tonen aan dat minder dan vijf procent van de 3.500 volwassen e-sigaretgebruikers die op de enquête reageerden, stopten met het gebruik van e-sigaretten als reactie op het gearomatiseerde e-sigaretverbod.

BEKIJK OOK
Onderzoek toont negatieve impact mondkapjes op cognitieve prestaties

De rest van de respondenten schakelde over op andere vormen of smaken van e-sigaretten die niet onder het verbod vallen of andere soorten tabaksproducten.

Volgens de studie schakelde bijna 30 procent van de respondenten over op e-sigaretten met tanks of wegwerpsmaak en nog eens 30 procent schakelde over op peulen met menthol- of tabakssmaak.

Sommige mensen meldden over te stappen op traditionele tabaksproducten: 14 procent schakelde over op brandbare producten, zoals sigaretten, en vijf procent schakelde over op rookloze tabak (d.w.z. pruimen of dalen).

Minder dan vijf procent van de respondenten stopte met het gebruik van e-sigaretten na het FDA-verbod.