fbpx

FBI vindt geen bewijs seksueel molest Kavanaugh

Het Witte Huis concludeert uit het FBI-onderzoek dat is gedaan naar eventueel seksueel misbruik door kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh, dat hij onschuldig is. De Democraten in de Senaat vinden het onderzoek “incompleet”.

Voor het onderzoek was een week uitgetrokken, maar het werd twee dagen vóór de deadline van vrijdag afgerond. Supporters van de conservatieve rechter wijzen erop dat er al een aantal reguliere FBI-onderzoeken naar Kavanaugh zijn gedaan.

FBI-agenten hebben drie personen ondervraagd, maar spraken niet met Kavanaugh zelf of professor Ford, die hem van seksueel molest beschuldigt.

Kavanaugh’s controversiële en enigszins theatrale nominatieproces is een zeer polariserende kwestie in de Verenigde Staten geworden, die bij de conservatieven het vermoeden deed ontstaan dat Kavanaugh het slachtoffer is geworden van een liberale heksenjacht.

BEKIJK OOK  SWU neemt wielrenkleding in ontvangst

De getuigenis van professor Christine Blasey Ford voor een Senaatscommissie bracht niet veel onderbouwing van haar claim.

Veel meer dan de bewering dat zij was aangerand, kon zij niet aanvoeren. Zij kon bijvoorbeeld niet vertellen waar en wanneer het incident plaatsvond.

Ford wist niet wie, behalve haar aanvallers, in de woning aanwezig geweest waren en de personen die zij als getuigen aanvoerde, wisten evenmin ergens van.

Een bezwarende getuige haalde bovendien een groot aantal beweringen van Ford onderuit, waardoor twijfel ontstond over haar betrouwbaarheid.