fbpx

Fataal verkeersongeval op Kennedyweg, 2 doden

Bij een aanrijding op de Kennedyweg dinsdagmiddag tussen een vrachtwagen van het Nationaal leger (NL) en een personenauto zijn twee personen om het leven gekomen.

De dodelijke slachtoffers zijn de 46-jarige personenautobestuurder Milton Enser en zijn 41-jarige vrouw Natalie Ligeon. Hun kinderen, die ook in de auto zaten, raakten zwaargewond.

Vier militairen in het legervoertuig zijn ook gewond geraakt, maar hun letsels zijn niet van levensbedreigende aard.

Enser reed met zijn gezin richting van Zanderij. Ter hoogte van de Coropinabrug moet hij, door tot nog toe onbekende redenen, de controle over de besturing van zijn voertuig hebben verloren en op de rijhelft van zijn tegenligger zijn gekomen. Op dat moment was de tegenligger het legervoertuig. Het legervoertuig en de personenauto kwamen in botsing met elkaar waarna zij een hoogspanningsmast langs de weg ramden.

BEKIJK OOK
Onderwijs is achterstand aan het inhalen, jarenlang alles verwaarloosd

Enser en zijn vrouw raakten bekneld in het voertuig en waren vrijwel opslag dood. Met behulp van de brandweer werden de twee levenloze lichamen uit het voertuig gehaald. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood vast.

Hun dochters van 22- en 5 jaar oud liepen zware letsels op en zijn ter verpleging opgenomen in het Academisch Ziekenhuis. Drie militairen klaagden over pijn aan het lichaam en de vierde had een verwonding in zijn gezicht.

De ontzielde lichamen van Enser en zijn vrouw zijn afgestaan aan hun nabestaanden.

Het verder onderzoek is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Midden.