fbpx

Fase 1 Safe City Project gestart

Het E-Government team heeft een presentatie gehouden in verband met het Safe City Project. Ook heeft het team een demonstratie van de eerste camera gevestigd te Leonsberg, zaterdag gepresenteerd aan de stakeholders en genodigden. Het project is een onderdeel van het nationaal breedbandproject uitgevoerd door het telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) en gefinancierd door de overheid.

“Als wij denken aan Save City gaat het niet alleen om camera’s die ergens staan, zoals er wordt gezegd dat men kan kijken naar wat wij allemaal doen als burgers. Het gaat simpelweg om de algehele veiligheid te vergroten voor ons land”, stelt Gardelito Hew A Kee, coördinator E-Government.

Het project is momenteel in fase 1. Hierbij gaat het om 100 locaties binnen groot Paramaribo die voorzien zullen worden van zo een camera. Hew A Kee vertelt verder dat burgers momenteel de nummers van de verschillende hulpdiensten zoals 115 (politie) of 110 (brandweer) moeten onthouden. Met de komst van dit project kan er slechts naar 1 van de nummers gebeld worden waarna deze binnenkomt in het E-comment centrum om van daaruit verder te verzenden naar de nodige hulpdienst.

BEKIJK OOK
President Santokhi en vicepresident Brunswijk hebben constructief onderhoud

Ook is er een datacenter aanwezig waarin alle beelden worden bewerkt en opgeslagen. Voor de politie en de veiligheidsdiensten is er een emergency communicatiemogelijkheid ingebouwd, wat inhoud dat zij heel snel ingezet kunnen worden bij calamiteiten en met elkaar kunnen communiceren ook al mocht er congestie zijn op andere netwerken.

“De target is dat wij in december van dit jaar dit geheel moeten opleveren. In fase 2 kijken wij naar Wanica en indien de middelen beschikbaar zijn kijken wij naar de overige districten in ons land”, geeft Hew a Kee aan.