Farmaceutische sector in Suriname wordt versterkt

De Surinaamse gemeenschap heeft recht op toegankelijke, betaalbare en veilige geneesmiddelen. Met het oog hierop heeft het ministerie van Volksgezondheid samen met de Pan American Health Organization(PAHO) en de Caribbean Public Health Agency (CARPHA) een workshop georganiseerd.

Het doel van deze workshop is om samen met de partners te komen tot een beter reguleringssysteem van geneesmiddelen en vaccins. Suriname blijft streven naar een solide reguleringssysteem voor geneesmiddelen en heeft met de ondertekening van de Memorandum of Understanding (MoU) met de CARPHA de uitdaging aangenomen om het Caribbean Regulatory System (CRS) te adapteren.

Volgens Cleopatra Jesserun, waarnemend directeur van het ministerie van Volksgezondheid, wil het ministerie de controle op geneesmiddelen waterdicht krijgen. Met een goed reguleringssysteem kan er voorkomen worden dat onbevoegden, geneesmiddelen op de markt brengen. Dit systeem zal echter nog niet van toepassing zijn op de homeopathische geneesmiddelen.

De workshop werd gehouden op woensdag 9 januari in het auditorium van het Academisch Ziekenhuis.(GFC)

Overige berichten