Farmabedrijf liet artsen verleiden door erotische danseres tot massaal voorschrijven van gevaarlijk medicijn

Redactie GFC Nieuws — Een “verkoopdirecteur” van medicijnenfabrikant Insys Therapeutics deed alles om haar verkoopcijfers omhoog te houden. Een medewerker vertelde tijdens een rechtszaak dat zij een arts een lapdance gaf om hem te verleiden patiënten een gevaarlijk opiaat voor te schrijven.

Miljardair John Kapoor, oprichter van Insys, en zijn rechterhanden Sunrise Lee, Michael Gurry, Richard Simon en Joseph Rowan staan ​​terecht voor de Amerikaanse districtsrechtbank in Boston wegens afpersing en fraude.

Officieren van justitie denken dat zij leiding gaven aan een landelijk complot om de vraag naar hun nieuwe pijnstiller op te drijven door zorgverleners te overtuigen recepten hiervoor te schrijven aan patiënten die het niet nodig hebben.

De voormalige stripper Sunrise Lee was opgeklommen van erotisch danseres tot verkoopdirecteur bij Insys. Farmabedrijven zetten vaak mooie, spannend geklede vrouwen in om hun medicijnen aan de man te brengen.

Het bedrijf oefende zware druk uit op artsen om het verslavende en mogelijk dodelijke middel Subsys aan hun patiënten voor te schrijven, hoorde de rechtbank in een onderzoek naar de opiatenepidemie die jaarlijks tienduizenden mensen het leven kost.

Artsen werden beloond als zij het middel voorschreven en Sunrise werd volgens voormalig artsenbezoeker Holly Brown ingehuurd om medici het laatste zetje te geven.

Brown vertelde de rechter hoe huisarts Paul Madison werd meegenomen naar een nachtclub, waar Lee met lichaamstaal probeerde de dokter te overtuigen: “Zij had zich op zijn schoot genesteld en stuiterde daar wat rond”, terwijl de handen van de arts verkennend gleden over Lee’s borststreek.

Deze arts was belangrijk voor Insys omdat hij bekend stond als een van de artsen die grootschalig en nodeloos pijnstillers voorschreef aan drugsverslaafden. Madison is inmiddels geschorst als arts en wordt vervolgd voor gezondheidszorgfraude.

Foto: Insys

Overige berichten