fbpx

FAO overhandigt apparatuur aan LVV voor ondersteuning cassave-industrie

GFC NIEUWS- De Wereld Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO), heeft een drietal apparatuur overhandigd aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Dit in het kader van het Cassava Industry Development Market Assessment and Technology; and Sustainable Processing and Value Chain Development project, gefinancieerd door de FAO.

De schenking bestond onder andere uit een cassava planter, cassava uprooter en een cassava rasper. Dit alles ter waarde van USD 30.000.

LVV-minister Rabin Parmessar, die vanwege andere verplichtingen niet aanwezig kon zijn, liet zich vertegenwoordigen door Tanja Lieuw A Sjoe, beleidsadviseur op het ministerie van LVV, die ook de schenking namens de minister in ontvangst heeft mogen nemen.

De overhandiging vond plaats door Reuben Robertson, FAO representative for Trinidad and Tobago and Suriname.

Het equipement is beschikbaar gesteld van cassave-telers die hun cassave producten voor lokale als de internationale markt produceren. Het ministerie zal werken aan een streng curriculum, zodat de telers weten wat ze allemaal moeten doen, om in aanmerking te kunnen komen voor het gebruik maken van het equipement.

BEKIJK OOK
Nationaal Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness ziet levenslicht

In ons land wordt samen met de FAO gewerkt aan een sterkere cassave-industrie, die zowel de economische groei, alsook de plattelandsontwikkeling kan ondersteunen, waardoor alle mensen ‘altijd’ toegang zullen hebben tot voldoende en veilig voedsel met genoeg voedingswaarden, om een actief en gezond leven te kunnen leiden.

Door middel van farmer-field trainingen en demonstraties verzorgd door de ‘Farmer Field School’ (FSS) gevestigd te Lelydorp, wordt getracht de bestaande productiemethoden te verbeteren.

Daarnaast wordt er gericht onderzoek verricht naar: nieuwe variëteiten van cassave met een hogere opbrengst en marktonderzoek ten behoeve van afzetmogelijkheden.