fbpx
FAO overhandigt apparatuur aan LVV voor ondersteuning cassave-industrie

GFC NIEUWS- De Wereld Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO), heeft een drietal apparatuur overhandigd aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Dit in het kader van het Cassava Industry Development Market Assessment and Technology; and Sustainable Processing and Value Chain Development project, gefinancieerd door de FAO.

De schenking bestond onder andere uit een cassava planter, cassava uprooter en een cassava rasper. Dit alles ter waarde van USD 30.000.

LVV-minister Rabin Parmessar, die vanwege andere verplichtingen niet aanwezig kon zijn, liet zich vertegenwoordigen door Tanja Lieuw A Sjoe, beleidsadviseur op het ministerie van LVV, die ook de schenking namens de minister in ontvangst heeft mogen nemen.

De overhandiging vond plaats door Reuben Robertson, FAO representative for Trinidad and Tobago and Suriname.

Het equipement is beschikbaar gesteld van cassave-telers die hun cassave producten voor lokale als de internationale markt produceren. Het ministerie zal werken aan een streng curriculum, zodat de telers weten wat ze allemaal moeten doen, om in aanmerking te kunnen komen voor het gebruik maken van het equipement.

In ons land wordt samen met de FAO gewerkt aan een sterkere cassave-industrie, die zowel de economische groei, alsook de plattelandsontwikkeling kan ondersteunen, waardoor alle mensen ‘altijd’ toegang zullen hebben tot voldoende en veilig voedsel met genoeg voedingswaarden, om een actief en gezond leven te kunnen leiden.

Door middel van farmer-field trainingen en demonstraties verzorgd door de ‘Farmer Field School’ (FSS) gevestigd te Lelydorp, wordt getracht de bestaande productiemethoden te verbeteren.

Daarnaast wordt er gericht onderzoek verricht naar: nieuwe variëteiten van cassave met een hogere opbrengst en marktonderzoek ten behoeve van afzetmogelijkheden.

Meer nieuws

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…